header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА
ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА
Уредништво: Како је злочестиви Игњатије прогонио духоносног старца Тадеја, који међу Светима почива Штампај Е-пошта
субота, 09 новембар 2019
 ЕПИСКОП БРАНИЧЕВСКИ ИГЊАТИЈЕ ПРЕД СУДОМ ОСАМ СТОЛЕЋА СРПСКЕ ЦРКВЕ
 
(фото - видео)

Старац Тадеј био је, уз покојног патријарха Павла, најсветлија и најсветија личност српског Православља ХХ – почетка XXI века. Уживао је свенародно поштовање, био духовник многим монасима и мирјанима. О његовој кротости, смирености, љубвеобилности, о томе да осећа чак и како свака травка расте, а и како свака душа дише и чиме је испуњена, да прозире и у прошлост и у будућност свакога човека који би к њему притекао (не откривајући те тајне без нарочите потребе) знао је цео православни свет.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 10 новембар 2019 )
Детаљније...
 
Уредништво: Ексклузивно: Богословски факултет бира вршиоца дужности декана Штампај Е-пошта
петак, 08 новембар 2019

 Према нашим изворима из Патријаршије и са Богословског факултета, за 12. новембар заказана је седница Наставно-Научног већа на коме је потребно да се изврши избор вршиоца дужности декана. То практично значи да је архијеретик и подржавалац раскола у Америци Игњатије браничевски приморан на подношење оставке и да ће на место декана до истека његовог мандата бити изабран члан колектива из реда редовних професора који буде имао подршку Патријарха и Синода.

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 новембар 2019 )
Детаљније...
 
Уредништво: Шта потписници апела за "заштиту" Богословског факултета не знају Штампај Е-пошта
четвртак, 07 новембар 2019

 ПЕТИЦИЈА "МРЕЖЕ АКАДЕМСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И СОЛИДАРНОСТИ" - НАПАД НА СРПСКУ ЦРКВУ СПОЉА

Невладина организација која себе назива „Мрежа академске организације и солидарности“, под видом борбе за заштиту аутономије Богословског фактултета у Београду, напала је Српску Православну Цркву. Из тог разлога, следи одговор „Борбе за веру“ овим спољним непријатељима наше Цркве.

+ + +

1.   Делатност Богословског факултета регулисана је не само државном легислативом (Законом о основама система образовања и васпитања Републике Србије, Законом о Универзитету и сетом подзаконских аката), него и Уставом Српске Православне Цркве. Тако, чл. 225-227 Устава СПЦ регулишу оснивање, рад и укидање богословских школа, укључујући и факултете, по одлуци СА Сабора и Патријаршијског савета.  У чл. 228 и 229 експлицитно се износи да је основни услов за наставничку службу правоверност и квалификованост наставника, те да предавања на Богословском факултету морају бити у складу са учењем Православне Цркве.

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 новембар 2019 )
Детаљније...
 
Уредништво: "Борба за веру" добро види, и добро памти... Штампај Е-пошта
четвртак, 07 новембар 2019

 Уз јучерашње саопштење (овде:) и скратање пажње да „Информативна служба СПЦ“ (тј. еп. Иринеј Буловић) није објавила никакво саопштење поводом сусрета „проширеног“ Синода Београдске патријаршије са делегацијом са Фанара 25. октобра 2019. године, подсетићемо на једно јавно обећање Иринеја Буловића, које је, можда, неко и заборавио, али „Борба за веру“ свакако није.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 07 новембар 2019 )
Детаљније...
 
Уредништво: „Борба за веру“ – "око соколово" Штампај Е-пошта
среда, 06 новембар 2019

 Ђаво се, после крста и Пресвете Богородице, највише плаши светлости (јавности), па је тако и са његовим посленицима. Група њих се - у згради Патријаршије у Београду - састала 25. октобра 2019. године, испланиравши да тај сусрет буде тајни. Можда би им тај покушај и успео, да није „Борбе за веру“. Тог дана, у 19:30, објавили смо вест:  у Београду се налази висока делагација расколника са Фанара (овде:).

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 07 новембар 2019 )
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 9 of 421
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ДУШЕКОРИСНЕ  ПОУКЕ ИЗ ОПСТИНСКЕ ПУСТИЊЕ:
(избор и превод са руског: "Борба за веру"
 
"Када је Бог у твојој лађи, то не значи да олује неће бити, већ да твоја лађа неће потонути".
 
"Јеванђеље је као падобран - неће ти користити ако је затворено".


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.