header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР
Протојереј Александар Шаргунов: О узроцима несрећа Штампај Е-пошта
уторак, 15 октобар 2019
       Поново је сва Русија потрешена страшним вестима – овога пута десетине недужних људи у центру наше престонице. Тела неких од њих била су разнета у комаде. Ово је све у контексту оног процеса тероризма који се одвија у нашој земљи – опште пропасти, рушења, замрзавања градова и изумирања села. Нема власти која би заштитила народ од моралног и физичког уништења. Када би власт хтела да оконча са тероризмом, она би то учинила исто као што би за један дан могла да заустави реку лажних лекова. Сви схватају да треба примењивати сурове мере – неопходно је обновити смртну казну.
Детаљније...
 
Свештеник Родион Петроградски: Људи и демони (3) Штампај Е-пошта
понедељак, 07 октобар 2019

 Начини деловања људи на зле духове; како пали духови кушају савременог човека; узроци због којих Господ допушта постојање злих духова

Општење с Христом ослобађа вернике од власти ђавола, али то бива само уз најсавршенију веру; а пошто такво савршенство не достижу сви, власт ђавола у свету и даље траје над несавршенима у мери њихове страсности, као и над онима који не верују у Христа. На тај начин, само је верницима дарована могућност ослобођења од власти ђавола, услед крсних заслуга Спаситељевих.

Детаљније...
 
Свештеник Родион Петроградски: Људи и демони (2) Штампај Е-пошта
недеља, 06 октобар 2019

Зашто већина људи не види духове и не осећа њихов утицај на себе

Пре пада Адам и Ева су се налазили у општењу с анђелима светлости и разговарали су с њима. Стање пада учинило нас је неспособним да видимо анђеле, али светима, који су достигли највише савршенство и који више нису могли бити обманути од демона, био је откривен свет духова (видети житија Антонија Великог, Макарија Великог и других). На тај начин, за виђење анђела неопходна је промена у самим људима.

Детаљније...
 
Свештеник Родион Петроградски: Људи и демони (1) Штампај Е-пошта
субота, 05 октобар 2019

 Начини деловања злих духова на људе

Како већ рекосмо, сву своју злобу и мржњу демони су усмерили на човека који је лик Божији. Сви њихови напори су усмерени томе да погубе што је већи број људских душа. Ради тога они употребљавају своје могућности и моћи.

Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Једном књижевнику у Загребу: О рату Штампај Е-пошта
четвртак, 03 октобар 2019

 Ви се срдите на мене што сам у књизи Рат и Библија писао, да Бог попушта на људе рат као што попушта и помор и глад због греха људских. Што сам писао, писао сам по Светоме Писму Божијем а не по својој памети.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 105 of 1035
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 53 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.