header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow БОРБА ЗА ВЕРУ
Радослав М. Грујић: Фанариоти Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
понедељак, 02 септембар 2019
       Насиља грчких владика, тих злогласних Фанариотадодијавала су Српском Народу у јужним крајевима већ и пре пропасти Пећске Патријаршије. А када би им народ ускратио послушност они би га проклињали и турском силом упокоравали. Због тога су читава села и крајеви наши десетинама година остајали без свештеника и богослужења; те је народ сам држао Крсну Славу своју и на развалинама храмова својих причешћивао се преломљеним крсним колачем заливеним вином. И није чудо што су у таковим приликама многи слабији Срби подали у очајање, и да избегну двоструко ропство напуштали веру отаца својих па примали Мухамедовство.
Детаљније...
 
Осам векова Цркве Светосавске - Ђоко Слијепчевић: Српско Православље Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
недеља, 25 август 2019

 1.

Уобичајено је, и то не без разлога, да се у српском облику православља гледа нешто самосвојно и различито од православља других православних народа. Одмах треба истаћи једну основну ствар: између српског облика православља и православља као целине нема никаквих ни догматских ни обредних разлика. И црквено-догматско учење и стара православна црквена традиција исти су код свих православних народа. Сваки православни хришћанин осећа се у свакој националној цркви као у својој рођеној и, осим језика на коме се врши богослужење, све му је, у свим православним црквама, своје и присно.

Детаљније...
 
Осам векова Цркве Светосавске Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
субота, 10 август 2019

 УВОД УРЕДНИШТВА

Од данас, ако Бог да, почињемо да објављујемо текстове који ће бити у оквиру теме „Осам векова Светосавске Цркве“. То ће бити текстови о значају Цркве за историју нашег народа, који ће нас подсећати ко смо, шта смо и куда идемо. И шта морамо да бранимо, да никад не одустанемо. Господе, благослови!  

+ + +

Протојереј Бранко А. Цисарж

Неколико сведочанстава о верском животу у Србији у време устанка

Детаљније...
 
Огњен Војводић: Пропаганда новокалендарства Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
недеља, 21 април 2019

 МЕДИЈСКА МИСИЈА „МЕКЕ МОЋИ“

‘Хришћани који се придржавају грегоријанског календара сјутра славе празник Васкрсења’, ‘хришћани који славе по грегоријанском календару сјутра славе Васкрс’,’све хришћанске цркве које су усвојиле грегоријански календар сјутра ће одржати богослужење’, тако се на јавним медијским сервисима Србије и Црне Горе најављује римокатолички Божић и Васкрс;

Детаљније...
 
Здравко Пено: Зачеци и темељи филодарвинизма Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
четвртак, 18 април 2019

 Будући да се потреси поводом дарвинизма не смирују и да виновници тог зла, како они неприкривени, тако и прикривени, не престају да „прекорачују границе отаца“, настављајући да злоупотребљавају позиције у црквеној просвети, покренут савешћу и одговорношћу коју имам у повереној ми служби учитељства, и овом приликом ћу још једном указати на хришћански став у вези с теоријом еволуције и свим њеним негативним последицама.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 105 of 253
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.