header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow БОРБА ЗА ВЕРУ
Ужасан план за уништење беле расе – у прилог текста др Зорана Милошевића „Мешање раса“ Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
четвртак, 27 септембар 2018
          >>...Још један начин уништења беле расе испољавао се кроз међурасне бракове. Бог је Израиљу забранио да се женидбом меша са другим расама (5. Мој.7,1-3). Стратегију уништења беле расе путем међурасних бракова открио је рабин Емануел Рабинович у говору који је одржао пред Саветом европских рабина, 12. јануара 1952. године, у Будимпешти:
Детаљније...
 
Архимандрит Рафаил Карелин: Пад гордих (4) - крај Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
среда, 19 септембар 2018

 Учење Свештеномучника Кипријана Картагинског о Цркви и расколима

"Коме Црква није мајка - томе Бог није Отац"

Свети Кипријан Картагински 

         Четврти део

Светитељ Кипријан пише да расколници "макар били предани (на мучење), изгорјели у пламену и огњу или испустили дух свој будући бачени као храна звијерима - ни то им неће бити вијенац вјере, него казна за вјероломство, - неће бити славно окончање благочестивог подвига, него исход очајања".

Детаљније...
 
Архимандрит Рафаил Карелин: Пад гордих (2) Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
понедељак, 17 септембар 2018

 Учење Свештеномучника Кипријана Картагинског о Цркви и расколима

"Коме Црква није мајка - томе Бог није Отац"

Свети Кипријан Картагински

Други део

Ко борави у Цркви, тај је у љубави Христовој, тај је ушао у молитву Христову ("Да буду једно, као што смо Ми једно"), на њему се испунио благослов и обећање Божије, томе је отворен пут ка спасењу. А ко је оставио Цркву Божију, на њему се испунила молитва сотоне, тај се показао као празна слама коју за собом одвлачи дување вјетра.

Детаљније...
 
Драган Р. Млађеновић: Свети Марко Ефески+ Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
среда, 23 мај 2018

  Житије Светог Марка, митрополита Ефеског (1392-1444), умног, неустрашивог и узорног првопастира Православне Цркве даје нам наду. Dum spiro spero,[i]  говорили су пагански Латини, а за нас Хришћане Нада је, уз Веру и Љубав, највиша врлина целомудреног живота.

Детаљније...
 
Коста Чавошки: Критичка разматрања о предлогу Устава Српске Православне Цркве – Пећке Патријаршије Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
среда, 09 мај 2018

  У преамбули би се изричито морали навести Свети Сава, први српски архиепископ, и аутокефалност СПЦ од 1219. године, јер је управо из црквене аутокефалности рођена српска национална свест, чији је стожер светосавље. А наше светосавље је и особено поимање православља као таквог којег нема у другим православним црквама

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 105 of 244
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.