header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Упокојио се у Господу сарадник „Борбе за веру“ протојереј-ставрофор др Матеја Матејић Штампај Е-пошта
субота, 11 август 2018
 Протојереј-ставрофор др Матеја Матејић
(1924. - 2018.)
 
        Са дубоком жалошћу обавештавамо наше цењене посетиоце да се упокојио у Господу велики ревнитељ Православља и борац против новотарија и екуменизма у Српској Православној Цркви, сарадник „Борбе за веру“, протојереј-ставрофор др Матеја Матејић. Одлазак оца Матеје је ненадокнадив губитак не само за „Борбу за веру“  већ и за сав ревнитељски покрет у Српској Цркви. Први прилог оца Матеје (од укупно 66), под насловом „У праву су, али греше“ (поновићемо га на сајту), у коме је разобличио српске новотарце, објавили смо пре 10 година, тачније 7. августа 2008. године, и то је један од првих текстова које смо објавили. Због сарадње са „Борбом за веру“, прота Матеја био је изложен сталним претњама и притисцима од стране издајничког врха Београдске патријаршије. Међутим, претње нису устрашиле оца проту, који нам је активно слао своје прилоге све док му је здравствено стање то дозвољавало.

+ + +

Предраги у Господу, оче наш и учитељу,

Са сузама у очима, упућујемо Господу нашу захвалност што нас је недостојне удостојио Твојих земаљских благослова, Твојих очинских поука и молитвеног заступништва пред Господом Славе.

Хвала Ти и што си нам показао сву снагу и лепоту православне вере, али и благодатну силу, част и достојанство правоверног српског свештеника. Јер Ти си био једини од живих који је у својим молитвама  помињао по имену све чланове Уредништва  „Борбе за веру“.  

Иако су дубоком тугом испуњена срца наша, ми знамо да не остасмо сирочићи, већ да ћеш се и надаље молити за нас и слати нам свој свети благослов, али сада из Вечног Царства Христовог, одакле одбеже свака туга, бол и уздисање.

Вечан Ти спомен, предраги оче!

БИОГРАФИЈА проте матеје матејића

(ОВДЕ:)

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 август 2018 )
 
Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.