header image
Владимир Димитријевић: Србин из Хрватске сведочи: Душан Косановић, данас и овде Штампај Е-пошта
среда, 22 април 2020

 ИЗАБРАНА МЕСТА ИЗ ПРЕПИСКЕ С ПРИЈАТЕЉИМА 2                    

УМЕСТО УВОДА

Душан Косановић је мој познаник, Србин из Хрватске, начитан и образован човек који изврсно размишља, између осталог и о последицама пандемијске панике која влада светом. Читаоцима нудим његова размишљања, да се види да је ситуација свуда иста или слична. Господари зла су, опет, као у Првом и Другом светском рату, ударили на човечанство.


По њему, основа идеја овог лудила је да наше ближње учине нашим непријататељима. Одатле теза светских марионета на местима властодржаца да смо у некаквом рату:“Против кога? Јесу ли они читали књиге из теорије ратовања? Тко је непријатељ? Вирус!? Не! Вирус је оружје и то биолошко оружје! Непријатељ је по њима онај који носи биолошко оружје. Ријеч је о перфидној агенди суптилног сензибилизирања полуписмене и поводљиве раје на насиље, према коме? Према непријатељу као било којем човјеку! Човјек - болесник - наш ближњи, у сваком тренутку по дневно-политичкој потреби постаје наш непријатељ. Наш сусјед, колега, кум, суграђанин, мајка ...“

 (В. ДИМИТРИЈЕВИЋ )                                                              

ДИКТАТОРСКА ВИРУЛЕНЦИЈА

"Понекад блато сједи на трону, а понекад је и трон у блату." Ф. Ниче

Само потпуни игноранти, политички дилетанти и бројни злобници - превиђају или занемарују евидентну регресију друштвено-политичких односа и њихову радикализацију у регији.

Драматичне су политичке промјене нагоре у правцу централизације власти, имплементације ауторитарних и диктаторских метода владавине (Словенија, Мађарска, Србија), које су у потпуности опречне са поштовањем људских слобода и плурализмом, као и владавином права.
Ови појединци, инсталирани на власт у наведеним државама искориштавају здравствену и мигрантску кризу за неконтролирану акумулацију моћи и питање је да ли ће након кризе мирно сићи са трона!

Са хрватским је властима сасвим друга ситуација, јер су ови традиционално безпоговорни послушници, а народ пак, трајно "пасивно резистентан" (Крлежа).

ПИРАМИДА ЗЛА

Свако има моћ да искористи свој ум како би диктирао своју стварност (квантна физика; древни свети списи). Стога овај глобални систем зла који очајно покушава да контролира људску перцепцију. Елем, они на врху, за разлику од аморфне гомиле (раја) знају да људска перцепција постаје људско искуство. Јер ако упаднемо у стање страха, ми ћемо манифестирати разлоге за страх свуда око нас

Али ако задржимо нашу свјесност можемо да креирамо другачију реалност

Идеја како политичари желе да нас заштите тако што нам одузимају слободу је колосална пријевара.

 

"Држава је најхладнија од свих хладних немани. И хладно лаже: и ова лаж гмиже из њених уста: "Ја, држава, ја сам народ. Лаж је то!"

ФРИДРИХ НИЧЕ, "Тако је говорио Заратустра" (О новом идолу)

ВЈЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ

Управо сам сазнао зашто већ годинама, а о томе сам јалово писао надлежнима у неколико наврата, радници из јавног подузећа "Зеленило" суставно сијеку здрава и зелена стабла по улицама и парковима, а негдје и цијеле дрвореде:

Зелене крошње заустављају патогене 5 Г микроталасе!

УВЈЕТОВАНИ РЕФЛЕКСИ

У реалном загађењу информацијама и медијском програмирању гомила, а то у цијелој Европи, не само у регији, на ХРТ ми није промакао један од перфиднијих програма у циљу застрашивања, који је инсталиран у главе појединаца, јест пуштање нове верзије пјесме Моја домовина! - како би се гомила емоционално вратила у тјескобну кризу с почетка деведесетих, дакле, почетка рата. Нагласак је и на новој верзији, јер је компонирана непосредно прије него ли ће се овдје уопће појавити пандемија ...

Да не спомињем да овдашњи политички гаулајтери свакодневно говоре да смо у рату!

ПАВЛОВЉЕВИ РЕФЛЕКСИ ДАНАС

Амерички писац Филип К. Дик (Phillip K. Dick) пише: "Главно средство за кривотворење стварности је манипулација ријечима. Ако можете контролирати ријечи, можете контролирати људе који употребљавају исти језик."

Програмирање људи путем ријечи у синтагмама или обликовање јавног мњења којем смо изложени већ деценијама је врло суптилно, али свеприсутно. До сада сам већ написао бројне примјере синтагми у служби збуњивања и дезинформирања популације. Само их најрјеђи појединци могу препознати и избјећи масовну хипнозу и увјетоване рефлексе.

Укратко, ријеч "толеранција" има за мене негативну конотацију јер значи - неприхваћанје и сљедствено томе стварање умјетних подјела.

Ријеч "мањина" треба избрисати из друштвено-политичког живота, јер води сегментацији и дестабилизацији друштва снажењем подјела.

Синтагма "тимски рад", кад сам је освијестио, огољена значи пуко упросјечњивање. Та када је колективни ум створио пјесму!?

Још је бесмисленија честа синтагма - "јавно мњење", које уопће није феномен (φαινόμενον)! Оно је оксиморон (oxýmōron)! Та индивидуално мишљење не ствара "јавно мњење"! Оно је менталитет роја.

Како год, добро је антиципирао талијански писац Игнацио Силоне (Ignazio Silone), написавши да: "Нови фашизам неће рећи: Ја сам фашизам! Већ ће речи: Ја сам антифашизам!"

Све се ове и небројене друге ријечи и синтагме злоупотребљавају од стране политичког или корпоратистичког система ("одрживи развој", "политичка коректност", "грађанска иницијатива", "глобално затопљење", "невладине агенције", "дјечји правобранитељ", "родна равноправност", "теорија уроте", "хомофоб", "еуроскептик", итд.), а за циљ имају манипулацију, поробљавање, инвективу, денунцијацију, стигматизацију, итсл., односно закључавање, ума пучине у параноидну структуру.

О намјерној злоупотреби ријечи, њиховом недиференцирању (исламски/исламистички или српски/србијански) - у нашем "региону" (еуфемизам за бившу Југославију) на "западном Балкану" (који уопће географски не егзистира) нећу сада да пишем, јер то је велика тема која обухвата културу политике и националну свијест.

Елем, на крају овог кратког осврта на злоупотребу ријечи, споменућу још, уз неке перфидне и малициозне, присјетимо се: "рат љубави" и "гранате мржње" (РХ), те "милосрдни анђео" (НАТО/РС) и "бескрајна слобода" (НАТО/Ирак) - двије свјеже али неизмјерно злочесте и глупе - прво, Трампову синтагму: "економски патриотизам" (о јадницима који за пандемије морају црнчити), те другу, са Дневника ХТВ: "имунитет крда" (о британском ношењу са пандемијом).

"Све прожвакати и пробавити - тако доиста раде свиње."

Ф. НИЧЕ, "Тако је говорио Заратустра" (О духу тежине)

ДЕМОНИ НЕ МИРУЈУ

1. Бивши британски премијер Гордон Браун позвао је светске лидере да формирају привремену глобалну владу која би се бавила решавањем двоструке, здравствене и економске кризе, проузроковане пандемијом новог вируса корона.

2. ХДЗ загребачка странка жели увести опће праћење мобитела свих грађана - за сада им није прошло!

3. Пошто Италија није добила помоћ од чланица ЕУ, па је чак у Чешкој и Пољској (НАТО башибозук) на граници одузета кинеска медицинска помоћ упућена Италији – долазак руског војног медицинског контингента је директан ударац НАТО скотовима. Амерички војни авион је прошле недјеље однео пола милиона тестова за ковид 19 из Авијана у САД, док је број умрлих у Италији достизао максимум. У тим тренуцима су Кинези, Руси, Кубанци и Венецуеланци кренули обрнутим смером – у Италију су дошли лекари с неопходном медицинском помоћи.

"Народи ће видјети, и постидјеће се од силе своје; метнуће руку на уста, уши ће им оглушити. Лизаће прашину као змија; као гмазови који гмижу по земљи. Изићи ће дршћући из својих јазбина, престрављени и устрашени пред Тобом."

МИХЕЈ, 7:16-17

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА

Према компетентним стручњацима од Триглава до Вардара, ова је лабораторијска пандемија до сада, очекивано, међу популацијом показала три психопатолошке појаве: 1. имитација; 2. конформизам; 3. ирационални страх.

Према личном искуству, моји суграђани свакодневно показују  социјалдарвинизам и алијенацију.

Међутим, произвођење ове пандемије, мотивирано је масовном контролом, укидањем грађанских слобода и права, а све покушавајући спасити неолиберални концепт економије у незаустављивом паду ... парадоксално, пучина то анимира својим понашањем (денунцијација и опортунизам).

Испод ове "димне завјесе" покушава се увести глобална диктатура, са једним центром моћи, једном силом репресије, укида се физички новац, убрзава имплементација биометријских технологија за тотални мониторинг човјечанства, обавезно вакцинсање свјетске популације са експерименталним производима, технократизирање и опћенито, трајни раскид са социјалним животом на који смо навикли.

Масовни медији су главно оруђе власника крупног капитала којима се замагљује критичко мишљење и перцепција стварности, као и фрагментација цјеловите слике дешавања око нас и са нама. Масовни медији нас трајно и суставно страше невидљивим непријатељем, а ако нисмо довољно устрашени, онда нас страше изолацијом, јавним дифамирањем, санкцијама и казнама.

Међутим, једини наш непријатељ, не долази са Истока или са Запада, већ из наше сопствене главе, а генерира се осјећајем тјескобе, утучености, апатије и осјећаја немоћи, дакле, непријатељ је страх! Осјећај страха, без обзира колико био неутемељен, руши наш имунитет и генерира патолошке појаве у организму. Страх трује нашу животну енергију спуштајући наше вибрације на најниже могуће фреквенције, гдје постајемо жртве, елем, управо достављачи животне енергије нефизичким паразитима око нас ... а то је већ друга, не мање важна тема!

Како год, успоставља се нова цивилизацијска парадигма након које више ништа неће бити исто нити се вратити на старо. Налазимо се унутар менталног опита in vivo.

ЖИВОТ ПИШЕ КЊИГЕ

Невјеројатни су размјери овдашњег (не)људског бјеснила и махнитости: већ у 2020. години, унаточ наступајућем финанцијском краху, новонасталој пандемији, нетом доживљеном земљотресу и даљњем подрхтавању, очајној егзистенцијалној кризи, па и животној доби протагониста - јутрос док сам ишао улицом, локални хрватски шпвинист, за мном је лајао ... дословно!

ХИПНОТИСАНА ГОМИЛА

Протеклих тједана народи се суставно и трајно страше путем масовних медија, а у чему предњаче све државне структуре и институције. Наиме, страх је супротност љубави, а то савезници антихристови врло успјешно преносе непросвјећеном народу. Устрашен, успаничен и збуњен појединац, не само да стоји беспомоћно пред програмерима демонске алијансе, већ му животна енергија толико ниска, да му је имунитет толико пао, као да је на кемотерапији.

Како да се нитко не запита, кому то доноси профит!? Како да нитко не види да се иза ове димне завјесе тражи "излаз" или "алиби" за наступајући масовни финанцијски крах!? Како то да нитко не схваћа да је ова лажна "пандемија" увођење глобалне диктатуре са тешким кршењима људских слобода и права, а чији ће механизми репресије остати и након што "пандемија" прође сама од себе!?

Новинарска су се пискарала опет нашла у свом елементу: расписаше се о рату, о борби, о жртвама, али овај пута немају пројектираног "непријатеља" којег могу да објективирају у својим дојучерашњим пријатељима, сусједима или колегама, већ невидљивог а стварног противника, који се удомаћује сукладно домаћинским фреквенцијама.

Зар је нетко мисли да је све коинциденција или спонтани развој догађаја: 1. милиони исламских ратника који чекају да буду пуштени у Европу (кад владари из сјене даду миг); 2. ова лабораторијска грипа (генотип је одавно секвенциониран и вакцина постоји); 3. финанцијски крах који ће потопити не само ЕУ, већ пресложити карте цијелог свијета; 4. и као посљедица пропасти свјетског капитала - нуклеарни холокауст!?

Просјечни становник моје паланке, кад му кажем факте: примјерице, да сваке године у свијету преко пола милиона људи умире од грипа, да само у Италији, сваке године умре око 16.000 људи од грипа, као и друге знанствено потврђене факте - овај ме блентаво гледа, почеше се по глави, па или настави своју причу или просто оде даље ...

Овдашњи људи, не само да немају више образа, већ немају нити свјетла у очима, елем, нема нити људскости у њима.

НЕМА СЛУЧАЈНОСТИ

Управо сам ископао да је још 1981. године, амерички књижевник инсајдер (Dean Koontz) описао у својој књизи "Очи таме", сценариј о хибридном ратовању и Кини, а то с биолошким оружјем под именом "Wuhan 400", створеним у ДНК лабораторију!

Ово је управо предвиђена 2020. година; онима који не познају нумерологију: 20 x 20 = 400!

ЛАКО ЈЕ ПСИМА

Био сам, пре свега овога, са пријатељима у локалној пицерији, на лигњама, ћевапима и тому слично, кад ли у затворени простор уђоше троје лица са два велика пса, унаточ истакнутој забрани на улазним вратима. Испод стола су се почели трести, длаке су летјеле уоколо и, никоме ништа! Међутим, све је више биртија и кафића на којима је истакнуто "Dog Friendly" ... сјетио сам се мог искуства с почетка деведесетих, када су власници познатог кафића у мом граду истакли забрану уласка Србима и псима; у дане рађања демокрације, кад су мени и оцу истога дана уручили отказ ...

Хрватски су медији пак, свакодневно преплављени хвастањем и самохвалом, а то с наслова кроатизације миграната: Сиријци, Пакистанци, Афганистанци, Иранци и други, приказују се како брзо савладавају језик, баве се спортом, запошљавају се, добивају станове, асимилирају и свесрдно прихваћају од стране аутохтоног становништва, док се истовремено десеци хиљада становника РХ неповратно исељава на Запад ... гдје се безболно, из људи претварају у ресурсе...

Како год, тзв. "Српско питање" (политички појам који обухвата хисторијске, државно-правне, етнополитичке и културолошке аспекте), је у РХ одавно ријешено - ту православни Срби више не станују!

НИМРОДОВИ КОМЕСАРИ

Вавилонско-језуитски окупатори, нису само присвојили наше ресурсе, земљу и воду, нису само угасили нашу индустрију и производњу (буквално порушивши фабрике), нису само покопали пољопривреду и сточарство (навевши сељаке да се задуже код страних банака), већ су окупирали мишљења и ставове свег становништва, а тиме и промјенили комплетну перцепцију живота и доживљавање стварности. На томе им највише помажу масовни медији; наиме, превладава свеопће загађење информацијама. Тако да просјечни становник уопће не зна да је поробљен, напротив, мисли да је слободан, па чак анимира своје поробљиваче (он је весео што ради два посла, радује га што има два кредита, сагласан је што му је породица расута на све стране, хвали се што нема времена), он увијек види само фрагменте, а никад цијелу слику. Ако би смо хтјели овдашњег програмираног појединца пробудити из његова кошмара - он би нас напао као свог непријатеља, или би, у најмању руку, одвратио да га не малтретирамо, јер њему је добро овако. Владе овдашњих бонсаи-држава чак нуде и плаћају своје становништво да буде топовско месо у окупацији и поробљавању далеких земаља; пристају на зрачење и запрашивање свог народа (НАТО инфраструктура и авијација); пристају на вакцину са патогенима и живом (Hg) своје дјеце; трајно и суставно уводе бројне сумануте бирократске одредбе добивене из мрачних центара моћи, како би збуњивали и страшили и држали у трајној напетости своје становништво; пристају на увођење содомије и на сексуализацију дјеце у најранијој доби; допуштају да им окупатори пишу школске уџбенике из хисторије ... и тому слично.

АДСКО НАСЉЕЂЕ/ ЗАПИС ПРЕ ПАНДЕМИЈЕ ПАНИКЕ

Већ по навици, кад идем у јутарњу шетњу, окренем главу и поглед од киоска са штампом како се не бих прљао, ("Свијећа је тијелу око." Мт. 6,22), међутим, понекад застанем испред огласне плоче са читуљама и, већ је постало правило да се све млађи људи гасе као свијеће (40-50) - пише изненада. И то је све повезано ...

"И за физичке болести су криве само наше духовне болести, нездраве и порочне мисли." (Јован Дучић)

Ја бих додао, мисли мржње и нетрпељивости, које овдје више немају адресе, па се враћају своме пошиљаоцу, те га опсједају и трују.

Напољу је све више свјетла и буке, а у људима пак, све је више таме и празнине, јер "ко смисао живота није тражио, тај никад није живио." (Јован Дучић)

На улици, примјећујем, свакога је дана све више ретардиране дјеце, задриглих ликова отромбољених лица, намргођених и уморних женки. Кроз отворене прозоре зграда, јадикују болесници, свађају се супружници, полулуди самци вичу на своје мајке или сами на себе ... премноге пак, убише и државни прерогативи и привилегије, јер нису у стању бити сами са собом, а због кварног карактера и закржљале емоционалне интелигенције не знају водити дијалог.

Сувишни лутају улицама ко глуве кује тражећи кривца за своје промашене животе, међутим, "треба се чувати више себе него свих својих злотвора." (Јован Дучић)

По улици ме свакодневно заустављају са "господине" - алкохоличари и слична клатеж, прилазе к столу док испијам каву, а ја се правим да их не чујем и не видим, кући пак, звоне ми на врата матере са гладном дјецом тражећи храну, а заиста немам шта да им дам ... У порасту је број јавних кухиња и социјалних самопослуга; контејнери за отпад у мојој улици су трајно заузети са неким који прекопава за секундарним сировинама, амбалажом ... остатке хране им сусједи остављају у кесицама по страни ... сво они од реда, имају нешто заједничко, бјелодану морално болесну модну реминисценцију, одјевају се у олињале ратне реликте, камуфлажне и маскирне узорке, јакни, тренерки, тајица, хлача, капа, као мазохистичким друштвено-политичким анестетиком.

То је Европа данас! Како год, "нико не може два господара служити". (Мт. 6,24)

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 22 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.