header image
Од зла дрвета – зли плодиви (фото) Штампај Е-пошта
среда, 16 септембар 2020

 Херцеговачки лажиепископ Димитрије и пријатељ и "брат у Кристу", кога је наслиједио од лажиепископа Григорија, бискуп Узинић. Традиционална заједничка молитва у катедрали коју херцеговачки епископи и дубровачки бискуп организују задњу деценију.

Лажиепископ Григорије и 4 свештеника су на једној од тих молитава исповедили јерес филиокве. Такође, они су у име СПЦ примили латине у евхаристијско (причешћују се заједно) општење и учествују у вјерским молитвама за усташе и функционере НДХ.

Свети Канони Цркве за овакве преступе предвиђају рашчињење,тако да Црква у својој истори овакве назива јересијерар или лажиепископ.

Своју јеретичку и богоиздајничку активност, у којој нема хришћанског већ антихристовог духа,правдају дипломатијом,добрим међуљудским односима и сличним бесмислицама. Да смо овакве "дипломате" имали кроз историју Цркве данас неби имали светитеље и свете мученике.
Црква кроз вјекове осуђује екуменистичку доктрину тј молитве са јеретицима и заједничарење,а појавом екуменизма као учења ,у XX вијеку ,осудила га је саборски као јерес. Дакле јасно је да ови и остали јерарси Цркву не слушају ,а кога онда слушају?

Како Јеванђеље каже:

“Ако ко ни Цркву не послуша,нека ти буде као незнабожац и цариник" (Мт.18,17).

Ђорђе Карадеглић,дипл.правник,Херцеговина

 
 
 


 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 65 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.