header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Апел читаоцима - да се молимо Богу свако вече у исто време; одвојмо само 2 минута Штампај Е-пошта
понедељак, 28 децембар 2020

 Драга браћо и сестре, поштовани посетиоци, борба која се води против корона тровања је, пре свега, духовна борба. Не вреди нам само читати вести са Интернета и страшити се, као што рекосмо у јучерашњем саопштењу (овде:), ако не дижемо срца и умове ка Господу. Белоруски егзархат Московске патријаршије донео је одлуку да црквена звона звоне пред јутарњу службу, у подне и пред вечерњу, и позвао сва свештена лица и вернике да у девет увече читају молитве због погоршања здравествене ситуације.

Ми, авај, немамо од кога да чујемо тај позив, али нам вера наша налаже да се боримо молитвом. Зато вас позивамо: свако вече, у двадесет један час, где год да сте, прочитајте три пута, у име Свете Тројице, молитву Часном и Животворном Крсту: "Слава, Господе, Крсту Твоме часноме. Да васкрсне Бог и развеју се непријатељи Његови..." И да ово правило, за почетак, држимо до Божића.

ОВИМ ПОБЕЂУЈ! 

Молитва Часноме Крсту

Слава Господе, Крсту Твоме Часноме!

Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе. Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре: Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника.

О! пречасни и животворни Крсте Господњи, помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом, и са свима Светима занавек. Амин. 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 57 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.