header image
На Сабору ни поменут случај Атанасија Раките Штампај Е-пошта
субота, 05 јун 2021
           Пре пар дана у Београду је завршено заседање Светог Архијерејског Сабора СПЦ. Видели смо, а и чули, шта се све издешавало на том Сабору и које су епархије добиле своје нове Архијереје. Све је решено, само случај епархије милешевске и Атанасија Раките није. Народ Пријепоља и епархије милешевске је незадовољан што се ни један проблем није ставио на тачку дневног реда Сабора, када је у питању Атанасије Ракита. А проблема је пуно и из дана у дан све их је више и више.

 По овој нашој малој (пријепољској) чаршији круже приче да је по доласку Атанасија Раките из Београда одржан такав "дернек" у Владичански двору. Славило се, веселио и пило, а све због тога што је Атанасије Ракита остао на челу епархије милешевске. Друштво је било мало, али одбрано. Исто оно друштво које ведри и облачи овом нашом напаћеном епархијом. 

Питамо ово друштво "мало, али одабрано" како рече један пријепољски свештеник, шта ли се то славило и да ли је то било за славље? А славило се урушавање Српске цркве на подручју епархије милешевске. Славила се брука и срамота Атанасија Раките. Славли се своји лични интереси. Славили се интереси и приходи Александре Јуришић и њеног брата Зорана Јуришића. Славило се пијанчење до самог цика зоре. И још много тога. 

На жалост, славили су и то, што одбијају народ од цркве и славили су што су још једну душу предали ђаволу. Којем богу ви служите?! 

Питамо се, да ли је Свети Архијерејски Синод одобрио да се наши Епископи могу женити и своје жене запослити на рачун цркве? Питамо се и ми сами, јер нам ништа није јасно. Знамо да то не може, али на жалост то ми гледамо сваки дан у Пријепољу.

 

Верници из Пријепоља

Последњи пут ажурирано ( субота, 05 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 84 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.