header image
Старац Рафарил Берестов – одговори на питања Штампај Е-пошта
субота, 12 јун 2021

Трећи светски рат ће бити рат за очишћење

 Уставши на народ Божији – на православне хришћане у Русији, окупатори и издајници су устали на Цркву Христову и на Самога Бога. Господ је глава Цркве а удови тела црквенога и ми смо Његово достојање. Да, наступа тешко време, непријатељи се боре против Православне Русије, окружили су је базама и економском омчом. Они се спремају за Трећи светски рат. Они не схватају да је са Православљем – Бог.

Шта се мора радити и како се припремати за то?

Баћушка Рафаил:  Како ми је рекао Старац Јосиф Ватопедски, рат ће бити ради очишћења – сви непокајани грешници ће погинути: и масони, и врачари, и наркомани, и пијанице, и блудници који се нису покајали, да би поживели још на Земљи праведници и Православни. Потребно је нама, верној деци, стремити задобијању благодати Духа Светога: молити се пажљивом Исусовом молитвом са самоукоревањем, са покајањем, са плачем; имати духовног оца (непомињућег) и о свему се саветовати са њим и слушати га; често се исповедати и причешћивати (код непомињућих свештеника), читати свето Јеванђеље; испуњавати заповести Христове, волети Бога свим срцем и ближњега као самог себе; старати се да се не буде љут, да се не псује, не гневи; чувати мир и љубав у породици, и целомудрије (чедност, девственост);

не напијати се, не преједати се; постити и молити се; не бити равнодушним према страдању ближњег. Младим људима потребно је да се јачају спортом и, ако је могуће, учити гађање, проћи војну обуку. „Ако  хоћеш мир – спремај се за рат“.

Како се данас оријентисати, коме веровати, како схватити где је Истина?

Башућка Рафаил: Мој Авва о. Кирил, још пре много година, ми је говорио: „Оче Рафаило, веруј ми, доћи ће такво време да ће људи престати да разумевају где је истина а где лаж. Биће мноштво разних мишљења, разних тумачења, раскола и сви ће говорити да је у њих истина, да су они истинити. Католици ће говорити да је истина у њих, екуменисти да је у њих, и тако ће свако говорити да је истина у њега а истину ће људи изгубити“.

   Да би пребивали у Истини, нужно је постојано читати молитву Исусову, с пажњом на смислу речи молитви, у осећању покајања и љубави. То ће нас очистити, то ће нас ослободити – у супротном ће нас зачарати, замутити. Мора се бити трезвен и молити се, слушати духовника, али духовника који чува чистоту Православља, поштује Цара, схвата опасност екуменизма и глобализма, и воли нашу Свету Триједину Рус!

 

Извор: "Москва Трећи Рим"

 Превод са руског за "Борбу за веру": Д.В.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 13 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.