header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Електронски логор за Московљане Штампај Е-пошта
уторак, 29 јун 2021

 За три дана скоро 2,5 милиона Московљана добило QR - кодове

МОСКВА, 28. јун /ТАСС/.  Скоро 2,5 милиона људи у Москви добило је QR - кодове за три дана, да посети кафиће и ресторане у граду. Ово је информација главног оперативног штаба за контролу и праћење стања коронавируса.

Напомиње се да су они који су имали потешкоћа оставили скоро 19 хиљада обраћања техничкој подршци портала. Специјалисти су добили нешто више од 9 хиљада захтева за тражење дигиталног сертификата након вакцинације и око 10 хиљада - на основу резултата болести у последњих шест месеци. Већина оних који су уложили жалбу на чињеницу вакцинације (говоримо о 63% разматраних пријава) добиће QR-код до краја дана. Онима који из објективних разлога не могу да генеришу дигитални сертификат, шаљу објашњења зашто се код не може издати и шта је потребно учинити за његово добијање.

Конкретно, 23% је вакцинисано у другом региону или у институцији која није потчињена Министарству здравља; њихови подаци се усклађују са савезним регистром вакцинисаних. Такође, 0,7% је вакцинисано вакцином која није регистрована у Русији или је вакцинисано у другој земљи. У овом случају се предлаже примање QR-кода на основу резултата ПЦР теста.

Око 9% захтева поднетих за QR-код одбијено је због чињенице да су подносиоци захтева прележали коронавирус пре више од шест месеци. "Што се тиче грађана који због болести нису могли да добију дигитални сертификат, 21% захтева је испуњено - Московљани ће у току данашњег дана добити QR-код. На 9% прегледаних захтева није позитивно одговорено, пошто је више од шест месеци прошло од опоравка. Њихов имунитет могао би бити знатно ослабљен, а такви људи могу поново да се разболе и заразе друге. Стога, да би добили дигитални сертификат, могу се вакцинисати или направити ПЦР тест", рекли су у оперативном штабу.

Москва је на првом месту у Русији по броју заражених коронавирусом. Укупно је у граду откривено 1.346.183 случајева заразе, од којих је 7.246 било последњег дана. 1 148 291 особа се опоравило, 22 210 умрло.

 

Превод са руског: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 108 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.