header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Два српска епископа Штампај Е-пошта
четвртак, 29 јул 2021

 Ових дана, епископ бихаћко – петровачки Сергије одржао је добру беседу у којој нас је подсетио на све жртве српске које су пале од усташке руке, и које смо заборавили толико да их је прекрила трава.

Трава, некошена, у Јасеновцу и на другим местима знамење је нашег заборава, истакао је владика Сергије, и подсетио Србе да идући на летовање у Хрватску дају паре непокајаним потомцима убица из Другог светског рата, који ових дана поново присвајају сина српског свештеника, Николу Теслу, да би га ставили на свој усташки евро. (https://iskra.co/region/episkop-sergije )

Епископ Сергије

Лепа беседа, тачна беседа, али је епископ Сергије требало да се обрати свом сабрату, епископу славонском Јовану Ћулибрку, који не коси траву по Јасеновцу, него иде да, већ у годинама када би маторост требало да значи мудрост, иде да се виђа са својим пајтосима из младости, контроверзном групом „Лајбах“ (овде:), која је каријеру изградила на кокетирању са нацизмом (https://www.dan.co.me/kultura; https://www.youtube.com/). Владика Сергије је свом брату могао да каже: “Брате Јоване, што не покоси ону траву у Јасеновцу него оде да млатиш са којекаквим безјацима? Ко те тако научи и ко ти даде место епископа на најсветијој српској земљи?“

Умањивач српских жртава у Јасеновцу Јован Ћулибрк и "Лајбах"

Лепо је критиковати све Србе због заборављања наших мученика, али је већа одговорност на лајбаховцу с панагијом, него на српском туристи који даје паре на хрватском Јадрану. 

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 3 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.