header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лажни тестови – фундамент п(л)андемије. Два позитивна – четири негативна Штампај Е-пошта
четвртак, 21 октобар 2021

 Молдавија. Учитељица из Кишињева потрошила је 3.000 леја (150 евра) на тестове, али они су дали различите резултате. Потрошила је више од 3.000 леја на шест тестова на COVID-19, који су дали различите резултате. Два су била позитивна, а четири негативна.

У тако хаотичној ситуацији нашла се учитељица из Кишињева Алина Туртурјану, која је обавила неколико тестирања јер је морала да отпутује из Републике Молдавије. Жена нема симптоме типичне за „коронавирус“ и не зна шта да ради. Док се све не рашчисти, она седи код куће у изолацији.

"У понедељак је тест био негативан и показала сам га заводу. Ово је тест од уторка који је позитиван. Ево теста од среде - негативан. Четвртак је негативан. Петак је позитиван. Ево суботњег теста, добила сам резултат поштом. Негативан је.", - жена је збуњена.

Учитељица је рекла да ју је прошле недеље, у понедељак, породични лекар послао у центар да уради брзи тест који сви невакцинисани наставници раде сваке две недеље. У уторак јој је био потребан ПЦР тест у приватној клиници да би отпутовала у Румунију.

"Речено ми је да, нажалост, не могу да путујем у Румунију, јер је тест позитиван. Како то? Ако сам дан раније урадила тест и он је био негативан. Речено ми је да је то резултат и ако желим, ја могу отићи у други приватни центар и урадити други тест “,- рекла је жена.

Од тог тренутка почела је епопеја са тестовима на COVID. У среду је Алина Туртурјану прошла још један ПЦР тест у приватном центру, за који се показало да је негативан. У четвртак је на клиници брзи тест показао исти резултат. А у петак је одлучила да уради још један ПЦР тест, који се показао позитивним. У суботу је збуњена жена отишла у другу приватну клинику, где је добила негативан резултат.

Алина Туртурјану каже да је потрошила преко 3.000 леја. Лекари су јој препоручили да буде у изолацији. Рекли су ми да се већ појављујем у бази података као заражена. А негативни тестови нису битни?" Жена је била изолована код куће са читавом породицом, иако ни она ни њена родбина нису имали симптоме карактеристичне за „коронавирус“.

 

Извор: "Борба за веру" / https://www.jurnal.md

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.