header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Њујорку одржан светски скуп јеврејског покрета Хабад Штампај Е-пошта
среда, 03 новембар 2021
 Главни рабин Русије говорио о „приближавању месијанских времена“

 Москва, 1. нов. – РИА „Новости“. На конференцији у Њујорку, лидери јеврејских заједница из бројних земаља констатовали су развој јеврејског живота у традиционално муслиманским регионима, што је, према речима главног рабина Русије Берла Лазара, „наговештај месијанских времена“, саопштила је прес служба овог верског вође.

Како су прецизирали за РИА Новости у прес-служби, састанак је одржан 29. октобра током годишње конференције изасланика последњег Лубавичког рабина. У њему је учествовало више од две хиљаде рабина и поглавара заједница из различитих земаља.

Учесници сусрета су констатовали да је у последње време дошло до развоја јеврејског живота у исламским земљама, чему је допринело успостављање дипломатских односа између Израела и низа арапских земаља – Уједињених Арапских Емирата, Бахреина и Судана, - наводи се у саопштењу.

Као пример, прес-служба је навела недавно путовање јеврејске омладинске делегације из Русије у Уједињене Арапске Емирате, које је постало „највећи догађај у јеврејском животу ове блискоисточне земље“. „Чињеница да сада Јеврејин у кипи и цициту већ може мирно и поносно да хода по једној арапској земљи, прави је предзнак месијанских времена“, рекао је Лазар, а пренела је прес служба.

 ________________________

Препоручујемо за читање:

"Толеранција" и "мултикултурализам" на делу - хабадовци награђују српске злотворе и крвнике 

________________________

Рабин Менахем-Мендел Шнеерсон (1902-1994) - седми и последњи вођа хасидског покрета Хабад, један од најистакнутијих јеврејских вођа 20. века. Главна делатност изасланика Лубавичког рабина широм света је „свеобухватна помоћ Јеврејима у поштовању заповести Торе, развој друштвених центара, повратак и рестаурација синагога, обука младих рабина, учитеља, писара, преписивачи светих текстова и друге духовне и просветне делатности“, прецизирали су у прес-служби.

 

Извор: „Борба за веру“ / РИА „Новости“

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 новембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.