header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Москви убијене две особе у инциденту око маски; огласила се Московска патријаршија Штампај Е-пошта
среда, 08 децембар 2021

 У „народне непријатеље“ могу се убројати сви који су против обавезне вакцинације, будући да је пуцњава изазвана сукобом око маске, преноси речи епископа Саве "СПЖ" Русије.

Због чињенице да је 7. децембра 2021. године у МФЦ-у «Рязанский» у Москви један човек отворио паљбу и убио две особе после сукоба око маске, сви противници обавезне вакцинације против корона вируса могу бити лажно оптужени за трагедију, написао је на свом „Телеграм“ – каналу заменик администратора Московске патријаршије епископ зеленоградски Сава (Тутунов).

Архијереј Руске Православне Цркве рекао је да се већ сада чују оптужбе на рачун притивника вакцина, чији је положај наводно гурнуо – судећи по свему - психички болесну особу на слом. Владика Сава сматра да ће бити изузетно опасна појава ако се трагедија искористи како би се сви они који се не слажу са идејом о обавезној вакцинацији, без обзира на квалитет њихове аргументације, свртају у „народне непријатеље“.

Он такође сматра да се могу кривити и они који говоре о ризицима QR-кодирања. „Биће опасно ако преседан за преседаном пређе у навику поистовећивања оних који расуђују и оних који врше притисак, чак и ако је предмет њиховог разматрања један те исти“, сматра владика.

Према писању медија, мушкарац је почео да пуца у Мултифункционалном центру за пружање државних и општинских услуга «Рязанский на југоистоку Москве након што се није придржавао услова да носи маску, а стражар је покушао да га избаци. Услед тога су погинули радник обезбеђења и радник установе, а повређене су још четири особе, међу којима је и 10-годишња девојчица.

Службеник Министарства унутрашњих послова за миграције, који је радио у МФЦ-у, привео је нападача. Испоставило се да је то 45-годишњи бивши војник Сергеј Глазов. Запленили су трауматски пиштољ, прерађен у бојеви, и нож.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 08 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.