header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Бајден честитао Светог Саву дегенерицима Штампај Е-пошта
недеља, 30 јануар 2022

 Изјаве председника САД Бајдена о Србима:

„Срби су неписмени, дегенерици, силоватељи, убице беба, касапи и агресори“,  SNN-у, 1. 8. 1993. године.

„Крајности српске бестијалности… силовање Босне и махнити српски фашизам иза њега… српски варваризми“, говор у америчком Сенату, 3. 8. 1993. године.

„Ми се суочавамо не са варварским ратом, већ са простачким гласним чином српског експанзионизма и агресије… Ово је фашистичко разбојништво у маршу“, „National Public Radio Washington“, 15. 5.1993.

„САД морају да предводе Запад у одлучујућем одговору на српску агресију, почињући са ваздушним нападима по српској артиљерији“, недељник „Тimes“, 3. 5. 1993. године.

ВАШИНГТОН – Амерички председник Џозеф Бајден честитао је епископу источнамеричком Иринеју празник Светог Саве, јавио је Танјуг.

Председник Бајден је у писму, које је објављено на сајту Епархије источноамеричке СПЦ, упутио честитке у своје и име супруге Џил.„Драги епископе Иринеј, у тренутку док се српски православни хришћани САД придружују својој браћи и сестрама у Србији и широм света како би прославили дан Светог Саве, Џил и ја упућујемо Вама и вашим верницима најтоплије поздраве и жеље да вам овај празнични дан буде испуњем миром, радошћу и надом”, навео је Бајден.„Осам векова живот и дело Светог Саве инспиришу српски народ да очува најплеменитије елементе националног идентитета, док истовремено гради мир и разумевање између различитих култура и народа”, истакао је амерички председник.„Примите наше најтоплије жеље и молитве за мир и јединство на Дан Светог Саве”, наводи се у писму председника Бајдена, које је објављено на сајту источноамеричке епархије СПЦ на коме је приложен и факсимил писма.

 

Извор: inat.info

Последњи пут ажурирано ( недеља, 30 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.