header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Путин Макрону: Ово су три услова за решење кризе у Украјини Штампај Е-пошта
понедељак, 28 фебруар 2022

 Признање руског суверенитета над Кримом, демилитаризацију и денацификацију украјинске државе и осигурање неутралног статуса Украјине.

 

Председник Русије Владимир Путин пренео је француском председнику Емануелу Макрону да је решење кризе у Украјини могуће само ако се безусловно узму у обзир, како је рекао, легитимни интереси Русије у сфери безбедности који укључују признање руског суверенитета над Кримом, демилитаризацију и денацификацију украјинске државе и осигурање неутралног статуса Украјине.

Путин је Макрону рекао да је Москва отворена за разговоре са Кијевом, саопштио је Кремљ, а преноси Спутњик.

"Током дугог телефонског разговора на иницијативу француске стране председник Русије Владимир Путин и председник Француске Емануел Макрон обавили су озбиљну и садржајану размену мишљења о свим аспектима ситуације у вези с Украјином", наводи се у саопштењу.

Председник Француске је разговарао данас и са украјинским лидером Володимиром Зеленским, саопштила је Јелисејска палата.

 

Извор: "Политика"

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.