header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Код Раките опет проблеми, Порфирије му иде у посету Штампај Е-пошта
уторак, 12 април 2022

 Да једно прича, друго ради, а треће мисли Атанасије Ракита, то много увелико знају. Јер приче му се не поклапају. Али то је Атанасије Ракита.

Пре пар дана је подигао толику буну против г. Горана Деспића из Прибоја, великог хуманисту и ктитора храма Светог пророка Илије на Бањи, иначе носиоца ордена Светог Саве. Неко је од њему блиских сарадника пустио причу да Г. Деспић хоће да одведе сву лековиту воду из Бање, те се Атанасије Ракита толико примио на ту причу, да је подигао и одређену групу људи и сазвао седницу ЕУО и ЕС Епархије милешевске, како је, тобоже, он (Атанасије Ракита) велики чувар светиња у Епархији милешевској. Тако је Атанасије Ракита и чланове ЕУО одвео у Бању, на лице места, да се људи увере да је то тако као што он прича. А прича је скроз другачије.

Да би опрао љагу и клевете од стране Атанасија Раките (јер је он тај који шири лажи и клевете на г. Деспића преко својих попова), г. Деспић се обратио јавности на видео снимку (погледај: https://youtu.be/r0h8ILcqYKg ) где јасно говори о лажи и клеветама које су упућене на његову адресу. Е сада поставља се питање, како је могуће да су три суда (Виши суд у Ужицу, Апелациони суд у Крагујевцу и Врховни касациони суд у Београду) пресудили пресуду у корист г. Деспића, а на штету Епархије милешевске, а да Атанасије Ракита и даље не попушта у својим лудим идејама. Судови су јасно и гласно рекли да: Г. ДЕСПИЋ НИЈЕ НАНИО ШТЕТУ ЕПАРХИЈИ МИЛЕШЕВСКОЈ, ВЕЋ ЈЕ ОН ОШТЕЋЕНА СТРАНА, А НЕ ЕПАРХИЈА МИЛЕШЕВСКА. Али то не може да допре до мозга Атанасија Раките. И због тога је изгубио сва три спора на горе поменутим судовима и где сада кука и моли и тражи да не плати судске трошкове. И уместо да се заустави на овоме, он иде корак даље, и сад шири лажи и клевете на г. Деспића.

Велика је разлика између г. Горана Деспића и Атанасија Раките. И то народ врло добро зна. Г. Деспић улаже у Прибојску Бању, Прибој и Епархију милешевску. Улаже и гради и оставља новац, док Атанасије Ракита ништа не улаже, већ само купи и носи из Епархије милешевске. Почев од плата (како своје, тако и жене му Александре и шурака Зорана Јуришића), до сече и продаје манастирске шуме итд.

Видевши да се не може изаћи на крај са Атанасијем Ракитом, г. Деспић се обраћа Његовој Светости патријарху Порфирију и моли га за помоћ да се коначно стави тачка на лажи и подвале од стране Атанасија Раките. Када је чуо да се г. Деспић обратио Његовој Светости, Атанасије Ракита, преко својих попова упућује позив и молбу да се састане са г. Деспићем у манастиру Милешева и да разговарају у братској и хришћанској љубави, јер, пред нама су велики дани Часнога поста и треба да се миримо. Које лицемерство, да човек не може да поверује. До јуче дизао буну на јадног човека, а кад је чуо да се г. Деспић обратио Његовој Светости, онда, трчи брже-боље да се измире. Лицемерство на нивоу! И на крају, г. Деспић одбија тај разговор.

Оно што је јако занимљиво, а све по исказу радника на Епархијском двору М.Д., Његова Светост патријарх Порфирије посетиће Епархије милешевску 10. маја о.г.  Једна од посета биће и Прибојска Бања, где ће Његова Светост патријарх Порфирије и лично се састати са Г. Деспићем и видети право стање на терену. Оно што је јако важно за верни народ, јесте и то, да ће коначно моћи све да кажу патријарху Порфирију шта све ради и како се понаша Атанасије Ракита према свом народу.

И шта рећи на крају. Коначно смо дочекали дан, да дочекамо нашег патријарха и да му кажемо шта се све дешава у нашој напаћеној Епархије милешевске.

ДОБРО ДОШЛИ ВАША СВЕТОСТИ У ЕПАРХИЈУ СВЕТОГА САВЕ!

 

Верници из Пријепоља

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.