header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радивоје Круљ, новотарски поп – глорификатор Алојзија Степинца, побегао у Немачку Штампај Е-пошта
понедељак, 21 новембар 2022

 Новотарско-екуменистички поп Радивоје Круљ, иначе архијерејски заменик некадашњег управитеља епархије захумско-херцеговачке бискупа Гргура и старешина Саборног храма у Мостару, постао је нашироко познат када је на хрватској телевизији амнестирао и хвалио крвника Алојзија Степинца, пресуђеног усташу и ратног злочинца који је био десна рука Анте Павелића, и одговоран за страдање и покатоличавање великог броја Срба у НДХ током Другог светског рата.

Пошто му се ћерка удала за муслимана и прешла у ислам, „ЗБОГ СРАМОТЕ..., ПРИСИЉЕН ЈЕ ОТИЋИ ИЗ БИХ“, јер се против њега „повела хајка“, упркос томе што га народ воли, бране га муслимански медији.

И где би друго да побегне, до код свог духовног оца и пајтоса, бискупа Гргура у Немачку. Рекло би се да Немачка постаје стециште издајника вере и проданих душа...

Упркос правоснажној пресуди из 1946. и 16 година робије, неспорним чињеницама и необоривим доказима о улози надбискупа Алојзија Степинца у убијању и покрштавању Срба, отворене подршке усташама, НДХ и Анти Павелићу, усвајању законских одредби о преласку у другу веру и насилном покатоличавању Срба, распоп Круљ тврди да је Алојзије Степинац добричина и светац, а да су оптужбе на његов рачун српска мантра, заблуда и бесмислице!?   
______________________________________________

 

+ + +

ЋЕРКА ПРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНИКА ПРЕШЛА НА ИСЛАМ: “ЗБОГ СРАМОТЕ СВЕШТЕНИК ПРИСИЉЕН ОТИЋИ ИЗ БИХ?”

Кап која је прелила чашу међу старјешинама Цркве

Кћерка Радивоја Круља је прешла на ислам

Старјешина Саборне цркве Свете Тројице у Мостару и архијерејски замјеник епископа захумско-херцеговачког, протојереј-ставрофор, Радивоје Круљ опростио се данас у Старој цркви од својих вјерника и од Мостара.

Круљ је с породицом у Мостар дошао прије 15 година.

– Супруга и ја имамо шесторо дјеце. Никада ниједном од њих нисмо пружали ништа мимо других, нити у једној прилици, нити у једном мјесту, од школе, спортског или неког другог колектива. Учили смо их и учимо их да се својим радом, залагањем и знањем изборе за прилике које им се нуде. Бојим се да је у оваквом друштву као што је наше то врло тешко. То је једини разлог наше одлуке да дигнемо сидро из овог прелијепог града. Хвала нашим епископима који су на нашу молбу позитивно одговорили. Наш одлазак никако не значи да одустајемо од борбе за боље, праведније и уређеније друштво и систем вриједности у овој прелијепој и пребогатој земљи. Свакако, то ће бити други начин и борба из друге перспективе. Ми сада нисмо баш добар примјер јер одлазимо, али шта је – ту је. То је наша одлука“, казао је Круљ.

Како сазнаје Људски.ба, а преноси портал Слободна Босна иза свега се крије невиђена хајка на православног свештеника који је омиљен у народу.

Наиме, једна од његових кћери удала се у Аустрији и прешла на ислам што је била кап која је прелила чашу међу старјешинама Цркве, па је омиљени мостарски свештеник био присиљен отићи из Мостара.

Круљ је велики пријатељ владике Григорија, а њихово пријатељство сеже још од студентских дана.

Владика Григорије, родом из Вареша, такођер је као политички неподобан београдским црквеним круговима премјештен на службу у Њемачку, гдје обавља дужност епископа диселдорфског и њемачког, а тамо би му се ускоро требао придружити и Круљ.

Извор: https://www.sandzakdanas.rs/arhive/67696

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.