header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Дмитриј Медведев: Издајницима забранити повратак у Руску Федерацију Штампај Е-пошта
петак, 30 децембар 2022

  Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев данас је на Телеграму предложио да се грађанима који су напустили земљу након почетка војне операције, а који притом прижељкују пораз Русије и смрт грађана, забрани повратак у Руску Федерацију.

"Издајници који толико мрзе своју земљу да позивају на њен пораз и уништење морају се третирати као hostis publicus, односно, јавни непријатељи, или што би у Америци рекли, enemy of the state (државни непријатељи). Овај атрибут мора заувек да се везује за њихово име, чак и ако против ових лица нико није покренуо никакав правни или кривични поступак", написао је Медведев на Телеграму.

Осим тога, бивши председник Русије поприлично радикално је предложио и да се ове особе не смеју пустити назад у Русију, већ да би требало да остану у иностранству.

"Историја се понавља и као што су пре више од 100 година опозиционари у тадашњој земљи желели нашој отаџбини пораз у Првом светском рату, што је довело до пада царства, две револуције и крвавог грађанског рата, али и погибије око 17 милиона људи најразличитијих политичких ставова, тако и сада видимо да многи проклињу своју земљу".

Поново имамо ситуацију да неки држављани Русије својој земљи желе што бржи пораз, поручио је Медведев.

О овоме је, како је казао, чак одвратно и читати, посебно ако се има у виду да велики број руских војника сада херојски гине на фронту и ради све како би заштитило Руску Федерацију.

"Ове наказе свакога дана желе смрт својим сународницима, што је несхватљиво. По свему судећи, они све оне који се тренутно боре за Русију или који макар навијају за победу над украјинским нацизмом, сматрају људима ниже расе. Једноставно, они презиру све нас који смо већина у Русији", рекао је.

"Морамо зауставити ову неморалну ситуацију када издајници који желе пораз својој земљи паралелно још увек на њој зарађују. Они морају бити одсечени од извора прихода који долази из Русије, без обзира на њихову природу", поручио је Медведев.

Ипак, како је казао, одређеном броју људи би могао да се допусти повратак у земљу. Ово би, према његовом предлогу, било могуће уколико би дошло до изричитог и јавног покајања.

Извор: “РТ Балкан”

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.