header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Што је баби мило, то јој се и снило Штампај Е-пошта
среда, 25 јануар 2023

 Вартоломеј је рекао да ће Помесне Цркве моћи да изразе подршку целом украјинском народу ако признају ПЦУ.

Расколник са Фанара сматра да Помесне Цркве морају да признају аутокефалност ПЦУ ако желе да подрже украјински народ у рату са Русијом.

Истовремено, шеф Фанара је приметио да нема везе између рата у Украјини и давања аутокефалности ПЦУ.

 „Позивамо све Православне Аутокефалне Цркве које то још нису учиниле да наставе процес признања, изражавајући тиме своју подршку страдалном украјинском народу“, цитира патријарха Ортодокс тајмс. И Руска Црква да се извини за оно што је урадила Православљу.

Према његовим речима, Константинопољска црква је пружила руку помоћи Русији када је дала аутокефалност ПЦУ, али је Москва само продубила јаз између два народа:

 „Руководство Московске цркве мора да схвати да је једина гаранција јединства православља Васељенска патријаршија. Без Васељенске патријаршије, Православље ће пасти у вртлог национализма, у изолацију самодовољности и у понижење савременог света.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.