header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Евсевије Петровић: Екуменизам – духовни фашизам Штампај Е-пошта
понедељак, 30 јануар 2023

 Откровење јеванђељске Приче о кукољу и Жетви (Матеј 13:24-30 + 37-42)

Гледајући данас вавилонску пометњу међу екуменистима и практично потпуни распад такозваног „канонског“ а у ствари екуменистичког православља, који се одвија на више планова и на више нивоа симултано (унутрашњи распад МП, цркве „Трећег Рима“, похара Кијево-Печерске Лавре и целе УПЦ од стране укроусташке ПЦУ и њених НАТО ментора из фанарске патријаршије, раскол између МП и грчких цркава, укроусташка црква на Светој Гори, „канонска“ предаја најдревније канонске територије србске Цркве северномакедонским расколницима...), свакоме ко има очи да види јасно је да су у питању небивали духовни потреси, апокалиптичког реда.


Почиње да гори кућа екуменистичког православља.

И то је још један велики знак времена, последњег времена.

Господ је рекао: „Тако ће бити на послетку овога века: послаће Син Човечији анђеле своје, и сабраће из царства Његова све саблазни и оне који чине безакоње, и бациће их у пећ огњену“ (Матеј 13:40-42).

Господ, Који је оставио да на њиви овога света пшеница и кукољ расту заједно до времена жетве, овде говори недвосмислено о Својој Цркви („сабраће кукољ из Царства Његовог“). Не о трњу и чичку јеретика који су одавно коров изван Њиве, и спољашњи непријатељи Његовог Царства (паписти, протестанти, монофизити...). Али пећ огњена у којој ће се кукољ са њиве Божје сажећи само је једна, и у њој ће кукољ, семе Сатанино, горети скупа са трњем и чичком. И та пећ је сабориште у којем се скупа сабирају, и сажижу, и једни и други: псеудоправославни кукољ и јеретичко трње и чичак. Та пећ је екуменистичко сабориште, речју.

Фашизам је идеологија и покрет који је име добио по латинској речи fascis, сноп (стара прича: једну гранчицу је ласно поломити, у снопу немогуће...).

А екуменизам је духовни фашизам. То је идеологија и покрет у којем се, попут снопља, сабира и свезује кукољ са Њиве Божје, и слаже у пећ огњену (а његову духовну суштину, да је сушти фашизам у питању, данас видимо и на делу: псеудоправославни екуменисти у Украјини стали су у исти строј са неофашистичким крсташима, укро-усташама, благословљеним из пакла и Рима, и скупа се с њима моле за победу НАТО оружја; српске епископе и попове у исто време видимо како не престају да се моле са латинским клерофашистима под командом папе, који растрзавају Тело Христово, а у Црној Гори целу српску цркву како се моли за НАТО војинство...шизофренија, дезорганизација људског ума уму недокучива – аналогна ситуацији у којој би се 1942. српски епископи у Србији скупа са Степинцем молили за јединство, док његови фратри кољу по НДХ, а верни народ у Црној Гори за победу усташке армије, на својим границама; али и логична истовремено – јер у огњу адском се губи и разум и свака људскост).

И у томе се испуњава реч Божја: „У време жетве рећи ћу жетеоцима: Саберите најпре кукољ, и свежите га у снопље (латински: fasciculus, деминутив од fascis), да се сажеже“ (Матеј 13:30). Најпре, на почетку жетве то јест.

Али који земљеделац и који жетелац, икада, свезује кукољ, коров у снопље и на тај начин се труди око њега? Екуменистички кукољ је сам себе свезао у снопље, дејством прелести коју им је послао Господ, да верују лажи (2.Сол.2:11); а ангели-жетеоци су у овој причи алегоријски симбол енергије, дејства Божјег.

То јест, сви који су свезани у свези клира са екуменистима, у истом су снопљу са њима  (свеза клира=синдесмос, а реч Господа је управо та, ис десмас, у снопље, свезе). Као и сви који су духовно свезани са тим духовним фашистима – фасцинирани лажним православљем (fascinatio, очараност, од истог етимолошког корена fasciа, врпца – свезаност, омађијаност, урок). И у истом огњу ће горети са њима – ако се од њих не одвежу на време.

А крајњи је час: време жетве је настало, суд почиње од Дома Божјег (1.Петрова 4:17), који су разбојници претворили у пећ(ину) своју, снопље кукоља је сабрано и чврсто свезано, узама „послушања“, и пламен увелико лиже.

Евсевије П.                                            

О „Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana 2023.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 31 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.