header image
Мало чудо Момишићких новомученика: Крштење примила два младића из Турске Штампај Е-пошта
петак, 07 април 2023

 На мјесту мученичког страдања Светих новомученика Момишићких, призвани љубављу ових дивних свједока Васкрсења, Свету тајну Крштења примила су два младића из Турске. Благодат Божја и Момишићких младенаца навела су новојављене чланове Цркве Едема и Николу да пожеле да се и они придруже литургијској заједници при овом светом храму. Та жеља им се и испунила након Свете Литургије која је у цркви на Малом брду служена у недељу Свете Марије египћанке.

Тридесетогодишњи Едем Карагаш, студент постдипломских студија Медицинског факултета Универзитета Црне Горе, привремено настањен у непосредној близини момишићког храма осјетио је благодат дивног сабрања поводом славе Светих новомученика момишићких. Са својим кумом Бојаном Радовићем посјетио је прву следећу Литургију у мученичкој црквици и донио одлуку да прими Свету тајну Крштења. Своје утиске је пренио и свом пријатељу двадесетосмогодишњем Николи Рустан који се придружио Едему у његовој одлуци.

Након служења Свете Литургије у недељу Свете Марије Египћанке, заједница је дочекла оглашене младиће и услиједило је крштење. Молитве су читане на енглеском и српском језику, а „Господи помилуј“ које је произносила пјевница и на арапском језику. На крају су се новокрштени младићи придружили скромној трпези љубави гдје су вјерници са љубављу дочекала нове чланове.

Извор: Митрополија

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 април 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.