header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Смејурија: Вођа ПЦУ Думенко тражи покајање од клирика УПЦ Штампај Е-пошта
четвртак, 11 мај 2023

 Вођа „ПЦУ“  Думенко ће током транзиције проверавати свештенослужитеље УПЦ да не би „подрили ПЦУ изнутра“.

 Сергеј Думенко је рекао да ће сада само кроз покајање примати епископе и свештенике у своју структуру, преносе „Волинске новости“.

Према речима Думенка, приликом пријављивања у ПЦУ веома је важно утврдити да ли је свештеник подржавао идеологију „руског света“.

„У то се може врло лако уверити – из речи заједнице“, каже шеф ПЦУ. Што се тиче свих осталих, ситуација је компликованија. Думенко пристаје да их прихвати само кроз покајање.

„Наравно, они клирици и епископи који су отворено проповедали ову идеологију, који имају руске пасоше, али у будућности желе да пређу у ПЦУ морају да се покају, да се одрекну руског држављанства, да се одрекну идеологије руског света“, каже Думенко.

И само у овом случају „биће одговарајућа одлука о њиховом пријему у ПЦУ“. Према Думенку, „украјинско друштво води рачуна о томе“. Зато ће Епифанијеви потчињени „проверити, учинити све да такви људи, дошавши у украјинску цркву, не униште је изнутра“.

Приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.