header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радиоактивна прашина из уништених складишта у Хмељницком одлази у Европу – румунски сенатор Штампај Е-пошта
уторак, 23 мај 2023
            Румунска сенаторка Дајана Шошоака потврдила је да је руска хиперсонична ракета „Кинжал“ у украјинском граду Хмељницки уништила складиште са истрошеним гранатама и другом опремом коју су савезници испоручили кијевском режиму. О томе је на свом личном Телеграм каналу писао Тимофеј Баженов, новинар, посланик Државне думе члан Комитета за екологију природне ресурсе и заштиту животне средине.
          Дијана Шошоака је навела да је услед удара руске хиперсоничне ракете „Кинжал“ уништено складиште у Хмелнику са осиромашеним гранатама и другом опремом НАТО-а. Последице радиоактивног облака, према њеним речима, осећају не само становници Пољске, већ и сами Украјинци.

„Жао ми је што вам ово морам рећи, али већ је дошло до нуклеарне експлозије у нашој близини у Украјини. Рећи ћу ти где је било. У НАТО складиштима нуклеарне муниције у Украјини. У Хмељничкој области која се налази 230 км од источне границе“, рекла је она.

Политичар такође напомиње да је радиоактивна прашина која се креће према пољском граду Лублину веома узнемирујућа за локалне становнике. Загађење, рекла је она, потврђује агенција за животну средину у Пољској.

„Сада говоримо о стварним подацима. Ово складиште је садржало гранате танкова са осиромашеним уранијумом које је Украјини доставила Велика Британија. Муниција вредна 500 милиона долара. Нивои радиоактивности су приказани на графикону и измерени су од стране универзитета у Пољској. То указује да је прашину од уранијумске муниције ветар пренео из области Хмељницког у Лублин и да је за два дана прешла раздаљину од 400 километара“, каже сенатор из Румуније.

Шошоак верује да ће свако ко је удахнуо отровне паре у Пољској и Украјини имати озбиљне здравствене проблеме. Политичар тврди да НАТО сноси последице за ширење радиоактивног облака, јер није требало да се меша у овај сукоб.

„Они који су били на отвореном и удисали прашину оболеће од озбиљних болести. То је зато што НАТО не разуме шта ће се догодити ако се умеша у рат између Украјине и Русије“, резимирао је румунски сенатор.

Подсетимо, раније је секретар Савета безбедности РФ Николај Патрушев тврдио да се радиоактивни облак, који је настао као последица уништеног складишта муниције са осиромашеним уранијумом у Украјини, кретао ка Европи. Политичар је приметио да је ове гранате Кијевском режиму пренела Британија.

 

Извор: srb.news-front.info

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.