header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Врх РПЦ и даље форсира екуменизам, упркос ставу Ватикана према рату у Украјини Штампај Е-пошта
субота, 17 јун 2023

 Митрополит Антоније је са ватиканском врхушком разговарао о „бројним питањима актуелног дневног реда односа Руске православне цркве и Римокатоличке цркве“.

Шеф ОВСЦ-а Московске Патријаршије митрополит Антоније састао се 16. јуна 2023. године у Ватикану са папом Фрањом, преноси сајт ОВСЦ МП. Митрополит се састао и са државним секретаром Ватикана кардиналом Пјетром Паролином и секретаром за односе са државним надбискупом Полом Галагером.

          У извештајима са сусрета се наводи да су стране разговарале о „бројним питањима на актуелном дневном реду односа између Руске православне цркве и Римокатоличке цркве“, као и о „широком спектру актуелних питања у билатералним односима“.

Митрополит Антоније је у коментару за РИА-Новости говорио о могућности сусрета патријарха Кирила и ватиканског преговарача кардинала Матеа Зупија, који је недавно посетио Кијев.

„Није искључен састанак кардинала Матеа Зупија у случају његове посете Москви са Патријархом московским и целе Русије Кирилом, ако кардинал изрази такву жељу и распоред рада Његове Светости Патријарха дозвољава“, рекао је митрополит Антоније.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 71 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.