header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Синод Цркве Грчке стао на страну либералног свештеника Штампај Е-пошта
среда, 21 јун 2023

 Атина, 20. јуна, Благовест-инфо. Синод Цркве Грчке укинуо је забрану служења атинском свештенику који је благословио две девојке да прислужују на службама у његовом храму (овде:).

Клирик храма Светог Николаја у атинском округу Плака, протојереј Александар Кариотоглу био је у центру скандала након што су се на друштвеним мрежама појавиле фотографије са службе у његовом храму: на фотографији су две девојке обучене у стихаре и држе свеће. Фотографије су изазвале негодовање конзервативно настројених православаца, а епархија је свештенику привремено забранила служење до заседања синода ГПЦ. Многи парохијани о. Александра и остали верници су се огласили у знак подршке.

Как појашњава Orthochristian, о. Александар је навео да девојке које су му прислуживале нису ни улазиле у олтар, за разлику од дечака.

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.