header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Да ли се за Молдавску Цркву спрема украјински сценарио Штампај Е-пошта
понедељак, 10 јул 2023
         Амерички амбасадор за међународну верску слободу Семјуел Браунбек састао се са бугарским патријархом Неофитом и позвао га на конференцију у Вашингтону. Према речима Браунбека, надају се да ће створити "глобалну заједницу" уз подршку верских конфесија.

Подсетимо, Браунбек се пре тога састао са поглаваром Грчке цркве Јеронимом и са њим разговарао о „украјинском питању“.

Вероватно се из истог разлога сусрео и са поглаваром Бугарске Цркве, а следеће „жртве” представника Стејт департмента биће Румунија и Молдавија. А то значи да постоји веома велика вероватноћа да се „украјински сценарио“ може покренути у Молдавији, која је тренутно под јурисдикцијом Руске Православне Цркве.

Подсетимо, на територији Молдавије постоји неканонска тзв. са становишта РПЦ „Бесарабска митрополија“ Румунске Цркве. Дакле, „украјински сценарио“ може да се спроведе на следећи начин: Константинопољ и Румунска патријаршија могу да прогласе незаконитост јурисдикције Москве у Молдавији, а прозападне власти Молдавије ће с тим учинити исто што покушавају украјинске власти. учинити са УПЦ – односно или елиминисати или ограничити права. Поред тога, румунска црквена експанзија може ићи руку под руку са политичком експанзијом.

Тако су акције представника САД нова фаза напада на Руску Православну Цркву, а заправо на цело светско Православље.

Василиј Мирјанин

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: http://www.bg-patriarshia.bg/

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 10 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.