header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Писмо патријарха Кирила поглаварима Помесних Православних Цркава Штампај Е-пошта
петак, 14 јул 2023
         Његова Светост Патријарх Кирил обратио се поглаварима Помесних Цркава у вези са новим покушајима заузимања Кијево-печерске лавре

„Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил послао је писма предстојатељима Помесних Православних Цркава, у којима извештава о новим покушајима заузимања Кијево-печерске лавре од Украјинске Православне Цркве и другим чињеницама прогона верника канонске Цркве у Украјини.

„Поред мог писма од 11. марта ове године. о претњи одузимања Кијево-печерске лавре од Украјинске Православне Цркве, братски вам прослеђујем информативну потврду о поновним покушајима заузимања Лавре и других већих манастира Украјинске Православне Цркве, као и о дискриминаторним законима уперених против ње, о незаконитим радњама украјинских специјалних служби, агенција за спровођење закона и локалних власти, о заплени цркава, о случајевима агресије и насиља над верницима канонске Цркве, као и о реакцији међународних организација за људске права на ово“, написао је Његова Светост Патријарх Кирил.

Свјатјејши Владика је замолио Предстојатеље Помесних Цркава да уздигну сугубе молитве за страдалну Украјинску Православну Цркву и изразио наду на „пуну подршку у овом тешком времену за православни народ Украјине“.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 14 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 120 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.