header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Више од половине Руса верује у Бога, показује анкета Штампај Е-пошта
субота, 29 јул 2023

 МОСКВА, 27. јул - РИА Новости. 66% Руса се назвало верницима у Бога, 86% њих се изјаснило као православци, док 44% испитаника верује у пакао, а 41% верује у рај, показују резултати анкете Сверуског центра за истраживање јавног мњења (ВЦИОМ).

 „У пакао верују чешће него у рај (44% према 41%). Више од половине наших сународника верује у анђеле (56%)“, – наводи се у студији.

Показало се да је жена које верују у Бога више од мушкараца – 73% vs. 56%. Највише верника у Бога (71%) је у старосној групи од 35 до 44 године. 15% испитаника иде у цркву бар једном месечно, 51% Руса иде у цркву с времена на време, 31% никада не иде у цркву.

Сверуско телефонско истраживање "ВЦИОМ-Спутник" спроведено је 15. јула 2023. године. У анкети је учествовало 1,6 хиљада Руса старијих од 18 година. Маргинална грешка узорковања са вероватноћом од 95% не прелази 2,5%.

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.