header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шта нам "проричу" глобалисти Штампај Е-пошта
петак, 17 новембар 2023

 Дмитриј Светин:

Нова насловница The Economist програмира будућност која се не би требала догодити

Очекивани догађај је нова насловница часописа  The Economist «The World Ahead 2024» / „Главни трендови у свету у 2024”. Насловница је израђена у четири боје - црвеној и љубичасто-плавој, белој и црној. Број боја за будући свет је приметно сужен, као и листа опција за његов развој. Многи су већ дали своја тумачења модела људског развоја који је представио гласник Ротшилда. Али „ићи ћемо својим путем“, а то је да обезбедимо да се прогнозе британских глобалиста не обистине.

Горњи део слике су Владимир Путин и Володимир Зеленски, који подржавају свако „свог“ кандидата за председника САД, пешчани сат и изборну гласачку кутију. Чини се да је све јасно, председнички избори у Русији и бившој украјинској ССР су унапред одређени. Наш актуелни председник побеђује, а не мења се ни шеф кијевског режима. То утиче на резултате председничких избора у САД, који ће се одржати 5. новембра 2024. године. Као што видите, демократа Александрија Окасио-Кортез ће бити „за“ Зеленског, али ће близина Доналда Трампа Русији, према ауторима насловнице часописа, лоше утицати на његове шансе.

Име Окасио-Кортез код нас је практично непознато. Према часопису The National Interest, она је на врху листе потенцијалних демократских председничких кандидата, на којој, иначе, нема Бајдена. Ова слатка жена је најмлађа жена конгресменка икада изабрана у Представнички дом. Рођена је 13. октобра 1989. године и има мало шпанске крви. Штавише, веома је популарна међу миленијумском генерацијом, активно ради на мрежи и има више од 5,3 милиона претплатника на Инстаграму (забрањеног у Руској Федерацији) и преко 7,8 милиона на блокираном Твитеру. Зашто  њен избор - вероватно сасвим очигледно. Прво, она је жена, друго, има помешане крви, и треће, принцеза је популарна међу младима, који, као и увек, „чекају промене“. Али, по нашем мишљењу, она се једноставно лако контролише, пошто нема озбиљног политичког искуства. Њен долазак у Конгрес организовао је клан Рокфелер, а на њу се у почетку гледало као на будућу председницу која ће износити одлуке глобалне светске владе. Јасно је да Доналд Трамп уопште није такав, али ће морати да се суочи не само са правим противником на изборима, против њега ће радити и вештачка интелигенција, која у ствари већ влада светом и њени „председници“. Штавише, она ће бити створена у Кини. Штавише, избори у Сједињеним Државама ће се одржати у време наглог пада курсева главних валута: фунте стерлинга, евра, долара и јена, такође иницирано овим земља. Може се претпоставити да се ради о увођењу групације Светске банке дигиталних валута централне банке (CBDC) на основу искуства НР Кине, што ће оштро ограничити употребу готовине. Ово дефинитивно не бисмо желели, иако „наша“ Централна банка води Русију ка томе скоковима и границама под строгим надзором ММФ-а.


Судећи по бојама и спојним линијама, претпоставља се да ће 2024. године Владимир Путин употребити тактичко нуклеарно оружје у бившој украјинској ССР – биће бомбардовања. Британци једноставно спавају и виде управо ово. Штавише, по њиховом мишљењу, СВО се ионако неће завршити 2024. године, а за њу је издвојена још трећина времена. Рат ће ући у дуготрајну фазу и процес чишћења плодне украјинске земље од словенског становништва ће се наставити. С друге стране, очекује се да ће Зеленски изнети неке мировне иницијативе које су прогурали западни господари лутака. Русији дефинитивно нису потребни „споразуми“, али чињеница да ће нам они бити наметнути је неспорна чињеница. То потврђује и чињеница да се Путин и Зеленски гледају. Међутим, неуспех ових преговора симболизује потпуно помрачење.

Занимљива тачка је са лансирном станицом и свемирском станицом на десној страни и слетним лунарним модулом и његовим доставним возилом са леве стране. Испоставља се да развој у свемиру не зависи од „обојених” председника, већ иде својим путем без њихове политичке воље. Тако да је нејасно ко ће први слетети на Месец, а ко ће изградити нову међународну орбиталну станицу. Али ови задаци, према ауторима цртежа, дефинитивно ће бити завршени.

Доњи део слике посвећен је двема „суперсилама“ – САД и Кини, чији ће се интереси радикално разилазити 2024. године, али није јасно да ли ће доћи до потпуног помрачења у њиховим односима. Бајден и Си Ђинпинг окренули су леђа један другом. Кости спора за њих ће бити земље југоисточне Азије и Јужне Америке. Технолошки, САД ће се фокусирати на технике климатских промена, што ће бити веома непријатно „изненађење“ за цело човечанство. Они ће такође подржавати „зелене” изворе енергије, али као што знамо, то ће само погоршати економију. Заузврат, Кина се суочава са озбиљном сушом, која може бити последица америчких експеримената. О томе сведочи плави квадрат који је причвршћен за њега. Кинеска индустрија ће развијати електрична возила – микроталасне пећнице на точковима, копати злато и контролисати трговину дрогом из Златног троугла, а САД ће покушати да стекну налазишта ретких земних метала и наставе експерименте мимо тзв. Аустралијске ограде.

Мало нумерологије. На слици су 34 шоље. Овај број, с једне стране, значи „очишћење ватром“, али с друге стране, не указује на „проширивање круга могућности“. Волео бих да аутори ове прогнозе имају на уму ово друго значење.

Чини се да је то све. Али важно је нешто друго. Економистова прогноза не говори ни реч о рату на Блиском истоку, који сада прети да прерасте у трећи светски рат. То значи да су британски глобалисти који управљају тамошњим процесима ове године донели одлуку о „коначном решењу палестинског питања“.

Превод: "Борба за веру"

Дмитриј Светин специјално за РИА «Катюша»

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 86 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.