header image
Кардинал Герхард Милер: „Благосиљање“ геј парова води у јерес Штампај Е-пошта
среда, 21 фебруар 2024

 Према кардиналу Милеру, верни католици треба да одбаце „благосиљање“ геј парова као супротне учењу Римокатоличкој цркви.

Кардинал Герхард Милер рекао је да је папин "благослов"  за геј парове у документу Fiducia Supplicans директан корак ка јереси.

Према кардиналу Милеру, бившем префекту Конгрегације за доктрину вере и председавајућем Међународне теолошке комисије и Папске библијске комисије, црквени вође и верни католици треба да одбију „благослове“ за геј парове јер су у супротности са католичким учењем и „воде на јерес“.

Према бившем префекту Дикастерија вере, „увођење Fiducia Supplicans о ’благосиљању’ хомосексуалних веза, крши најмање други параграф Исповедања вере“, јер „благословити ове људе као истополне парове, значи да одобравају ове заједнице, чак и ако оне не представљају брак, што логично води у јерес.”

Штавише, истакнути кардинал и римокатолички теолог је објаснио да католици могу јавно да се одрекну Fiducia Supplicans и да је то, далеко од непоштовања папе Фрање, у ствари њему чини услугу.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.