header image
Власти Флориде у Сједињеним Државама намеравају да забране друштвене мреже за децу млађу од 16 годин Штампај Е-пошта
субота, 24 фебруар 2024

 Сенат Флориде усвојио је закон којим се деци млађој од 16 година забрањује коришћење друштвених медија, без обзира на пристанак родитеља, преноси foxnews.com.

Предлог закона тренутно разматра државни Представнички дом, где је председавајући то питање ставио као главни приоритет током законодавне седнице која се завршава 8. марта.

Предлог закона циља на било коју друштвену мрежу која прати активности корисника, дозвољава деци да постављају садржај и комуницирају са другима, или користи функције које изазивају зависност или прекомерно или компулзивно коришћење.

Присталице закона указују на пораст стопе самоубистава међу децом, малтретирање путем интернета и постојање криминалаца који користе друштвене мреже у своје сврхе.

„Говоримо о компанијама које користе функције зависности да би масовно манипулисале нашом децом да им нанесу штету“, рекла је ауторка закона, републиканска сенаторка Ерин Грал.

Друге државе су разматрале сличне законе, али већина није предложила потпуну забрану. У августу је савезни судија у Арканзасу блокирао спровођење закона који би захтевао сагласност родитеља да малолетници отворе нове налоге на друштвеним мрежама.

Присталице закона на Флориди се надају да ће, ако предлог закона постане закон, издржати правне изазове забраном формата друштвених медија који се ослањају на функције зависности као што су упозорења и видео снимци са аутоматским репродукцијом.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 24 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 2 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.