header image
Елена Станојевић: И после анатеме нико се не оглашава?! Штампај Е-пошта
петак, 29 март 2024

 Помаже Бог браћо и сестре и нека вам је благословен пост.

Праштајте мени грешној, што не мирујем, већ размишљам и питам. Ето добисмо анатему од оног који  би требало да се моли за нас, и не добисмо  покајање, већ неко посредничко оправдање.

Како ништа није случајно, ето размишљам можда нам је праведни Господ, по заслузи послао и ову анатему. Пошто није било покајања за неразумност, анатема стоји над нама. Можда бисмо сад могли сагледати и сву неразумност нашу и читавог свештенства које већ дуго ћути и не опомиње за светогрђе  никог. Значи - веру не  чувамо. И колико видимо ни после анатеме нико се не оглашава, сви ће и даље да се моле за најсветијег патријарха, за његову дуговечност и здравље. Значи ми смо толико застранили да више никакву светост нити чувамо нити умемо да разликујемо од зла. Онда треба да знамо да смо сами на себе навукли анатему и да она неће бити само вербална. Проклетство ће долазити на народ управо у најгорем облику, супротно од онога како изгледа и како би требало да буде. У све ће се службе увући зао дух и без милости ће похарати свако наше надање на добро. Ударци ће следити све већом учесталошћу и све жешћи по снази, и  све више на најосетљивије теме.

Не освестимо ли се у задњем часу и уколико изостане реакција сваког православног појединца, треба да знамо да смо пред Господом Јуде и да нам следи судбина Јуде.

Стигли смо до ивице понора и више се не поставља питање да ли ћемо примити плату , да ли ћемо добити отказ, како ћемо враћати кредите и намирити остале животне потрепштине, као и сувишке, већ се поставља питање да лићемо себе и своју децу гурнути преко ивице у провалију или ћемо почети да дижемо бедеме и зауставимо погибао. Нека нам Дуготрпељиви Господ подари разума и храбрости да се огласимо у својим парохијама - да покушамо  сачувати једину узданицу на животном путу - нашу веру православну, амин.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.