header image
Уредништво: јеретичка "литургија" у патријаршији (фото) Штампај Е-пошта
уторак, 09 април 2024

 НЕ НАПУШТАЈТЕ ЦРКВУ, БРАЋО И СЕСТРЕ!

"И Порфирије и сви епископи "ћутолози" - даће Богу одговор за сваку душу коју су саблазнили што јересју што ћутањем о јереси и навели је да напусти своју Мајку Цркву!"

Уредништво

+ + +

На Благовести, у недељу 7. априла 2024. године, по први пут у историји СПЦ, јеретици Копти (монофизити) – са благословом Порфирија – одслужили су своју јеретичку литургију у патријаршијској капели (присуствовао је викарни епископ Нектарије, старешина капеле о. Радовановић,  и још један "наш" клирик).

Иначе, монофизитство је јерес која учи, да је у Господу нашем Исусу Христу присутна само једна – божанска природа, а не и људска природа. Монофизити држе да је Господ Христос само Бог, а не да је и прави Бог и прави човек.

Овај јерес је осуђена на Четвртом васељенском сабору, а овим речима се обзнањује анатема на јерес монофизитства (њу Порфирије није изговорио, сад видимо и зашто): „Несторију, Евтиху и Диоскору анатема! (Света) Тројица је избацила тројицу!“

Разумљиво, ни овај јеретички догађај информативна служба СПЦ није забележила.

________________________

45. Апостолски канон забрањује да неко ко је неправославан обавља неко "свештенодејство" у православном храму: "Епископ, свештеник или ђакон, ако се макар само помоли заједно са јеретицима, да буде одлучен. А ако им дозволи да обаве нешто као клирици, да буде рашчињен."

6. канон Лаодикијског сабора забрањује да неправославни, који су упорни у својој јереси, улазе у православни храм.

________________________

Оно што, међутим, изазива смутњу, неверицу, чуђење и додатну саблазан у народу, то је ћутање епископата. После Порфиријевих анатамена на православне, нико од епископа се није огласио. Сви ћуте. Милији су им њихови тронови и благовања, него да чувају Веру и своје словесно стадо, због чега се и налазе ту где се налазе.

Овакав јадан и кукавички епископат СПЦ није имала у својој историји!

Где си банатски Никаноре? Где си бањалучки Јефреме? Где си сремски Василије? Где  - аустралијско-новозеландски Сиулане? Како ћете да се молите „За најсветијег патријарха“ који вас је анатемисао?  Народ се уздао у вас, и сматрао вас правовернима! Је л то "страх јудејски" надјачао вашу веру? Порфирије је саблазнио народ, али ни ви, и сви остали, својим ћутањем, не заостајете далеко од њега. На овом сајту, о вама - као тобожњим правовернима - више неће бити ни речи помена!

И Порфирије и сви епископи "ћутолози" - даће Богу одговор за сваку душу коју су саблазнили што отвореном јересју што ћутањем о јереси и нагнали је да напусти своју Мајку Цркву!

Нама се јављају читаоци, који кажу да ће напустити СПЦ и траже наш савет. Ми се грчевито боримо, да их сачувамо. Јер, Црква нису ни Порфирије ни читав његов епископат. Црква је тамо где је права вера! А  разрив општења са јеретицима ће пре или касније доћи. Само нека се стрпе. Трпљењем да спашавамо душе своје, рекао је Господ наш Исус Христос!

А Господ нека би дао мудрости оном малом броју правоверних духовника, да у овом судбоносном времену донесу праве и исправне одлуке...

 
 

 
 
Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 
 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 53 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.