header image
Када је литургија - икона пакла Штампај Е-пошта
среда, 17 април 2024

 Зизјулас је на једном месту написао да литургија може да буде не само икона Есхатона, него и икона пакла. Тачно! Само што вајни теолог није хтео да види да су иконе пакла, на пример, литургије "ПЦУ", литургије са представницима "ПЦУ", онда оне у којима расколницима саслужују римокатолици и унијате, и тако даље редом. Иконе пакла су и литургије неких Зизјуласових колега...

Архиепископ Елпидофор је замолио Стефаноса Каселакиса (https://t.me/pravblogs/1282) (свог друга (http://www.helleniscope.com/2024/04/16/incredulous-kasselakis-when-i-was-baptized-a-cross-of-oil-was-formed-en-gr/) из Мочваре) да прочита Вјерују на литургији пре грчке Параде независности у Њујорку. Иза његових леђа, у оближњим клупама, му је био Тајлер Макбет "као његов муж (или жена? – нека Елпидофор одговори на ово питање) (http://www.helleniscope.com/2024/04/15/)".


P.S. "Овај дом је савршено скровиште за Елпидофора и његову групу веселих и геј свештеника да вежбају своја [дакако, аскетска] 'повлачења' [из света] у потпуној приватности без радозналих очију".  

Извор: "Правблог"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.