header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Александар Вознесењски: Слава нашој премудрој Светости, највећем међу патријарасима! (ово је иронија Штампај Е-пошта
уторак, 30 април 2024

 Колеге из „"Хризмы” са жаљењем пишу, да ће многи на Западу судити о Русији и њеном цивилизацијском избору према Дугину, који је давао изјаве туђе хришћанству.

Колеге, зар вам не смета што је он играо једну од водећих улога на Светском руском народном сабору (ВРНС), на чијем је челу био патријарх, а који је по много чему постао програм за Русију и Руску Православну Цркву?

Не смета вам што су га у овом периоду овог псеудоцрквеног сабора личности попут француског држављанина на функцији администратора Руске православне цркве Тутунова на све могуће начине промовисале на својој страници и био је позван да расправља о разним питањима на црквеним платформама? Не чуди Вас да је вероватно управо у циљу проналажења компромиса са уваженим, али хришћанству страним философом и онима који стоје иза њега, Патријаршија сагласила да у тексту докумената Сабора ВРН није било једно помињање Христа и Бога, па да то, по свему судећи, у Европи није изазвало срамоту међу „неистомишљеницима“? Не смета ли вам што, очигледно, зарад свих ових компромисних договора патријаршије и разних политичара и филозофа, патријарх, уместо евангелских вредности, промовише „традиционалне вредности“, које лако могу да прихвате ствари које су туђе хришћанству?

Колеге, хвала нашој мудрој Светости, која се раније сретала са разним окултистима попут Џуне (https://sobesednik.ru/obshchestvo/20181017-foto-s) (да, реците ми да ју је посећивао, гледао њене трикове, што је приказано на фотографији, отишао је код ње управо са циљем да је приведе у хришћанство), а затим је изјавио да сабати са јеретицима и паганима у облику платформе ССЦ-а треба да постану темељ за стварање „уједињене цркве“... да, управо је то рекао (https://t.me/alex_voznesensky/20951) 1991. да је „Светски савет цркава (ССЦ)  наш заједнички дом. И ту чињеницу да га православни доживљавају као свој дом и желе да ССЦ постане колевка једне цркве...”

...Уопште, захваљујући нашем најдивнијем патријарху на свету, наша структура је у дубокој... уопште у кризи. То схватају сви који макар мало почну да анализирају ситуацију на глобалном нивоу. Подигао је читав чопор либерала и непријатеља Православља и Русије и поставио их на високе положаје, разорио је темеље учења да би угодио јеретицима, потпуно је уништио идеју саборности и синодалности у Руској Православној Цркви, одлучивши да он једини треба да управља целом Црквом.

А ви се овде жалите да на међународном плану некоме представља  ситуацију човек православног погледа на свет. Одакле руски философ са православним погледом на свет, ако руководство Руске Православне Цркве уништава управо ово Православље и кокетира све време, час са окултистима, час са паганима, час са јеретицима, час са филозофима страним Хришћанству као Дугин? Не поричем да је Дугин веома паметна особа, али сте тачно приметили да се може само жалити што нема ко да изнесе идеје о руској цивилизацији и погледу на свет у виду филозофа са православним погледом на свет. Слава нашој премудрој Светости, највећем међу патријарасима!

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Телеграм" канал Александра Вознесењског

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 30 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.