header image
Уредништво: Изузетан цитат Штампај Е-пошта
недеља, 12 мај 2024
          Један наш драги брат у Христу проследио нам је изузетно значајан цитат Архиепископа Аверкија Џорданвилског. Из цитата се види, да се никако и нипошто не сме бити послушан оној јерархији, која не стоји у духу Истине. То је оно чега се и ми држимо, и друге томе учимо.

Јер, послушношћу богопротивницима – што су јеретици и расколници – и сами постајемо богопротивници.

Управо наведени цитат објашњава борбу за веру, из једног угла - начела послушања, које се намерно на очи наше изврће у лажно послушање, заправо у послушништво, које (послушништво) је основ утемељења у свакој јереси, а које хоће сада да нам продају као једино исправно начело Православља, јер помоћу лажног послушања пробају наше утемељење у вери.

Зашто баш то начело користе, поред такође изврнутог начела љубави, заправо лажне љубави? 

Зато што помоћу оба контролишу све у јерархијском ланцу служитеља, од народа до патријарха.

Једноставно и просто, а тако тешко да допре до већине да би се пропадање зауставило и преокренуло.

Запамтимо овај цитат, како не бисмо били заведени лажју, да ће јерархија „дати одговор Богу (за своју отпадију), а да ми са тим немамо никаве везе.

+ + +

„Из Писма знамо да се најнижи у хијерархији, арханђел Михаило, није потчинио највишем у хијерархији – Луциферу, препознајући супротстављање Богу-Истини. А они који су послушали, од анђела, постали су демони. Дакле, послушност јерархији није истина сама по себи, већ послушност по вољи Божијој, у духу Истине.”

Архиепископ Аверкиј (Таушев)

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.