header image
Игор Друз: Полигон Бутово - подсетник неостаљиновим поклоницима Штампај Е-пошта
понедељак, 03 јун 2024

 Један мој друг ми је једном рекао да на све напоре да се диви Стаљину и митологији постреволуционарног продора, постоји одговор у само две речи:

Полигон Бутово!

Идите тамо (https://spastv.ru/butovskie-) некад - веома је близу Москве. Прошећите између редова хумки – заједничких гробова, прочитајте имена сада уклесана у камену, и што је најважније, погледајте им у лица, пажљиво им се загледајте у очи – очи овде убијених мученика: ове очи ће рећи више од било којих уџбеника о ужасу кроз који је наша земља прошла у прошлом веку, одлучивши да изгради рај без Бога на земљи.


Од 37. августа до 38. октобра овде је убијено 20.762 људи. Неких дана војници су, пијани од ужаса, стрељали по 500 људи.

Само од Бутовских мученика има 321 канонизованих светитеља. Колико још светаца у овој земљи само Бог зна?

Међу њима су и веома познати, као што је отац Владимир Амбарцумов - његов унук, отац Кирил Каледа, сада настојатељ храма на Бутовском полигону, мученица Татјана Гримблит (https://spastv.ru/muchenitsa-), свештеник композитор и предак Патријарха Пимена Георгиј Извеков, или исповедник будућег Патријарха Сергија – протојереј Александар Зверев (https://spastv.ru/svyashhennomuchenik-a).

Или 82-годишњи старац Свети митрополит и доктор Серафим (Чичагов), митрополит лењинградски (https://spastv.ru/svyashhennomuchenik-) - овде је доведен и убијен на носилима – јер од старости и болести више није могао да хода. Замислите само ову слику – размислите само о томе: наводно се Стаљин, велики за неког другог, плашио свог немоћног светог деде!

Никад и нико, ниједан добро ухрањен галериста, блогер птица ругалица, писац или публициста, ниједан лудак или обичан каријериста и опортуниста, ниједан лудак који ваја још једну ружну Стаљинову бисту (https://spastv.ru/pamyatnik-) (Заиста нисам видео ниједну прелепу), ма колико дубоко зашао у свом стаљинистичком делиријуму, он још увек неће наћи здраве речи којима би оправдао масакр у Бутову - занос Стаљина и бал његових ђавола.

И цела земља је прошарана таквим „Бутовом“: Левашовска пустош (https://dzen.ru/video/), Медное, Биково код Кијева, Дубровка код Вороњежа, Тесницки шума код Туле, Селифонтово код Јарославља...

Свако ко покуша да наговести сврсисходност овог крвавог пакла, који је нанео колосалну штету држави, чини све из лудила или зле воље да се овај пакао понови.

Свако ко тражи оправдање за листе егзекуција, прогон Цркве, распеће Христово, наредбу бр. #00447 са својим квотама за егзекуције и хапшења, са својим „тројкама” и „посебним састанцима” – износи ново издање таквих Уредба. И буди сигуран, дај му моћ, он ће их потписати.

Јуче је био дан сећања на Бутовске новомученике. Погледајте наш филм о њима (https://spastv.ru/butovskie--den-angela/ ), погледајте им у очи - они су најбољи одговор на јерес нових присталица црвених разарача земље - стари нови идолопоклоници, сејући митове о слави безбожних пора, фабрика, трудова, опште ситости и правде – и гурајући да поновимо ову ненаучену лекцију.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.