header image
А онај му је љубио руку: Папа - геју који је избачен из богословије: Напред у свом позиву Штампај Е-пошта
среда, 05 јун 2024

 Папа је једном хомосексуалцу рекао да „Исус позива све, а неки људи мисле о Цркви као о царинској служби, а то је лоше, јер Црква треба да буде отворена за све.

Папа Фрања позвао је хомосексуалца који је избачен из католичке богословије због тога што је хомосексуалац ​​да „настави своје призвање“.

Према италијанским новинама Il Messaggero, 22-годишњи Лоренцо Микеле Ное Карузо примио је писмо од Фрање као одговор на имејл који је Карузо послао папи о папиној употреби речи «frociaggine» („педерасти“ – ур.) у односу на хомосексуалце у богословијама.

„Хвала вам пуно на вашем писму“, написао је својом руком папа Фрања, истичући да га је погодило писмо геј мушкарца у којем оптужује Цркву за клерикализам. Према папи, „клерикализам је куга“.

„Исус позива свакога, свакога“, наставља се у писму. „Неки мисле о Цркви као о царинској служби, а то је лоше. Црква треба да буде отворена за све. Брате, настави свој позив“, написао је папа.

У издању lifesitenews.com сматрају да је „у свом одговору Фрања утврдио хомосексуалца у његовој намери да добије свештенички чин, што је јасно кршење католичког учења, и није га позвао на покајање и чедност“.

Карузо је за Il Messaggero рекао да „Францисков диван одговор јасно показује да је ово прави папа, а не онај за кога га сматрају“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 05 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.