header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Браво за поглавара Пољске Цркве! Кажите ми ко је све позван у Софију и ко ће да служи! Штампај Е-пошта
субота, 29 јун 2024

 Увод "Борбе за веру":

Ево како поступа православан и мудар човек. Бугари су на интронизацију свог новоизабраног патријарха позвали и поглавара Пољске Цркве митрополита Саву. Митрополит Сава је најпре од бугарске стране  затражио информацију о томе, ко је позван на прославу и са ким служи, али, пошто је није добио, одбио је да пошаље свог представника. Тако поступа православац коме је стало до своје вере, а не као "српски" епископи који саслужују са фанарско-грчким јеретицима, и присуствују службама где су позвани представници укро-фашистичке секте "ПЦУ".

Овом приликом подсећамо да се Одлуком Светог Архијерејског Сабора Пољске Православне Цркве од 18. марта 2014. године, ова Црква се, после 90 година, враатила на православним Предањем освештани Јулијански календар, звани стари календар.

 + + +

На интронизацију новог бугарског патријарха неће бити делегација једног броја помесних православних Цркава

На прославама, везаним за устоличење новоизабраног бугарског патријарха, очекује се око тридесет делегата из једанаест помесних православних Цркава.

Антиохијска патријаршија, Пољска црква, такође и Црква чешких земаља и Словачке не шаљу своје представнике.

Према пољским православним изворима, предстојатељ ПАПЦ митрополит Сава је од Синода БПЦ тражио информацију о томе, ко је позван на прославу и са ким служи, али, пошто је није добио, одбио је да пошаље свог представника.

Треба обратити пажњу и на тај факт, да ће први пут на устоличењу бугарског патријарха присуствовати и истанбулски првојерарх. По неписаном правилу, раније предстојатељи сестринских Помесних цркава нису долазили на устоличења, већ су слали своје представнике, тако да је сва пажња присутних била усмерена на новоизабраног патријарха.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.