header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Добре вести из Бугарске! Видински митрополит Данило постао је Патријарх бугарски Штампај Е-пошта
недеља, 30 јун 2024

 Од делегата Сабора добио је 69 гласова. Митрополит врачански Григорије – 66 гласова. 3 гласачка листића су проглашена неважећим.

Бугарски патријарх Данило заузима доследну антифанариотску позицију и залаже се за сестринске односе између Бугарске и Руске Цркве

Релативно млад архипастир (рођен 1972. године), митрополит видински Данило, 2018. године је постао један од тројице бугарских архијереја који су потписали писмо којим су осудили расколничке акције Фанара у Украјини.

Упркос томе, што је од 2010. до 2018. године владика Данило био викарни епископ у САД, Канади и Аустралији, он заузима (https://m.tsargrad.tv/i) доследан антифанариотски став, бранећи канонски поредак у васељенском Православљу и сестринство између Бугарске и Руске Цркве.

Прве речи патријарха Данила после његовог избора

Како преноси сајт 24 часа, прве речи новог поглавара Бугарске православне цркве након његовог избора биле су:

„Ми ћемо чувати  Православну веру: она нас води ка Богу!“

Лица представника делегације Фанара је страшно за погледати.

Све око периметра је било ограђено, али су верници, насупрот шефа Фанара, успели да га гласно „поздраве“ разним „жељама“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Правблог"

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 30 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.