header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Архимандрит Дионисије: Нису победиле људске шеме Штампај Е-пошта
петак, 05 јул 2024
            Архимандрит Бугарске православне цркве Дионисије рекао је у емисији „Тази сутран” (Јутрос) да је, знајући састав тројице кандидата за патријарашки трон, веома пријатно изненађен избором Данила за предстојатеља БПЦ, преноси телеграм канал „Павловске тајне“.

„Претпостављао сам да ће победити оне људске, а не божанске шеме уобичајене међу нама, али се показало да је победила она (шема) коју нико није очекивао“, приметио је он.

Архимандрит Дионисије је рекао да познаје патријарха Данила као изузетно умерену и уравнотежену личност, по његовом мишљењу, новоизабрани патријарх ће бити „природни ујединитељ унутар цркве“.

 „Верујем да ће Господ, који гледа у срце и зна да нисам тежио овом положају, изабравши ме за ову службу, бити и мој помоћник, јер Господ не само да носи терет, већ и спасава“, рекао је патријарх бугарски Данило током свог првог говора.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.