header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папа изопштио Вигана; као што рече наш духовник, сада би треба да пређе у Православље (видео) Штампај Е-пошта
субота, 06 јул 2024
            Видећи све оптужбе које је надбискуп Карло Марија Вигано упутио на рачун папе Фрање и Римокатоличке цркве, никако се не може претпоставити да би ико разуман после тога још пожелео уједињење са Римом. Јер, ове оптужбе није изнео било ко, већ човек који из прве руке зна сва недела Ватикана.
.

Али, српски, руски, а поготово екуменисти са Фанара, и даље папу сматрају за „светог оца“ и теже унији са Римом. Шта то може да значи? То може да значи само то, да су у врхове већине Помесних Православних Цркава инсталирани тајни кардинали, који су солидно увежбани да глуме православне јерархе, како би тако обманули наивне православне и увели их у погибељну унију – односно потчињеност папи.

Кадa Првослав Перић љуби руку папи, или проклиње православно исповедање вере, он добро зна шта чини - исказује своју припадност.

И са друге стране погледајмо, да ли су „православни“ екуменисти учинили ишта добро својим издајничким екуменизмом? Наравно да нису. Јер, под претпоставком да Вигано (или било који римокатолик који бежи од Вавилона великог) пожели да прими Православље, са чиме или киме ће се суочити са друге стране? Са папољупцима чије газде он критикује за сву могућу отпадију и опачине! И шта може такав човек да помисли? Зар да идем код истих од којих сам побегао?

Ето, то су – само делимично – погубне последице издаје „православних“ екумениста и новотараца... Као некадашњи јеврејски фарисеји, и сами не улазе у Царство Божије, и онима који би хтели да уђу, врата затварају...

      

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 06 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.