header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Римокатолик уништио богохулни кип "Госпе" у аустријској катедрали Штампај Е-пошта
понедељак, 08 јул 2024

 ‘Učinio sam to za Majku Božju!’

Anonimni katolik uništio je bogohulni i nepristojni prikaz “Naše Gospe” u katoličkoj katedrali u Austriji nakon što je skulptura izazvala bijes (због саблажњивости изостављамо слику кипа - нап. "Борба за веру").

“Učinio sam to prije svega za Majku Božju!” rekao je katolik koji želi ostati anoniman svom sugrađaninu Austrijancu Alexanderu Tschugguelu.

U kontekstu “umjetničkog projekta”, skulptura koja je trebala prikazati Blaženu Djevicu Mariju bila je izložena u katedrali Svete Marije u Linzu, Austrija. Kip, koji je dizajnirala “umjetnica” Esther Strauss, prikazivao je Djevicu Mariju na opscen način, prenosi Lifesitenews.com.

Kip je pronađen obezglavljen u ponedjeljak, 1. srpnja. U izjavi , čovjek koji je preuzeo odgovornost za uništenje bogohulne statue objasnio je zašto ju je uništio.

“Iako sam počeo s piljenjem torza, razina buke i ograničeno vrijeme značili su da nisam mogao provesti ovaj početni plan, tako da je samo glava otpiljena”, napisao je. “Ali bez glave i aureole više se ne može smatrati karikaturom naše Djevice Marije.”

“Na kraju je skulptura bila samo nemoralan, neukusan kip bez glave, koji je učinkovito okončao blasfemiju i klevetu naše Blažene Majke”, nastavio je. „Kao što Blažena Majka čini sve za nas u ljubavi, i mi moramo činiti sve za Nju bez oklijevanja. Ovo počinje molitvama i završava, ako je potrebno, davanjem života.”

“Umjetnički” prikaz u katedrali Svete Marije odobrio je biskup biskupije Linz Manfred Scheuer.

“Ja sam obični katolik i grešnik, naravno da nije na meni da sprječavam postupke naših biskupa”, napisao je anonimni uništavač kipova. “Ali moja je i naša zadaća da spriječimo bilo kakvu klevetu BOGA i Njegove presvete Majke.”

„Kao što nas Djevica Marija svaki dan štiti i tu je za nas, tako i mi moramo biti uz Nju, Majku BOŽJU, u najtežim nevoljama, jer to je ono što nas kao Crkvu definira.“

Извор: https://www.novizivot.net/

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.