header image
Мел Гибсон надбискупу Вигану: Част је бити екскомунициран од стране папе Фрање Штампај Е-пошта
уторак, 09 јул 2024

 „Бити назван расколником и екскомунициран од стране Хорхеа Бергоља је као значка части, с обзиром да је он потпуни отпадник и да вас искључује из лажне институције“, рекао је Гибсон.

Глумац и редитељ Мел Гибсон написао је писмо подршке надбискупу Карлу Марији Вигано након што је Ватикан објавио његову екскомуникацију.

Мел Гибсон је у свом писму написао да је уверен да Вигано „не би очекивао ништа мање од Хорхеа Бергоља“.

„Знам да разумете да он нема никакву моћ - тако да нисам сигуран како ће то утицати на вас у будућности. Надам се да ћете наставити да славите мису и сами примате сакраменте — заиста је част бити одбачена од лажне, модерне цркве“, написао је Гибсон.

Такође је изразио жаљење што Вигано јавно пати од ове тешке неправде.

„За мене и многе друге, Ви сте смели херој. Као и увек, тачно сте изразили суштину Фрањине нелегитимности. Истичете фундаменталне проблеме са институцијом која је засенила праву Цркву и поздрављам вашу храброст у исказивању тога, али више од тога, у одржавању верности истинској Цркви!“, рекао је амерички глумац и редитељ.

Према његовим речима, Вигано је „модерни Атанасије”: „Дубоко вас поштујем због начина на који браните Христа и Његову Цркву. Потпуно се слажем са вама да је модерна црква Другог ватиканског концила лажна црква. Зато сам саградио католичку цркву у којој богослужење врши само традиционално. Увек сте добродошли да дођете и одслужите мису тамо“, написао је Гибсон.

„Наравно, бити назван расколником и одлучен од цркве Хорхе Бергоља,, то је као знак части, с обзиром да је он потпуни отпадник и да Вас искључује из лажне институције“, сигуран је глумац и редитељ.

Такође је подсетио да „прави раскол захтева новотарије“, што Вигано није учинио, за разлику од папе.

Стога је, према Гибсону, папа тај који је расколник: „Он се већ ефективно екскомуницирао због својих многих јавних јереси“ и нема моћ да екскомуницира Вигана, јер је он (папа – Ред.) чак ни католик.

„Тако радујте се! Уз вас сам и надам се да ће и мене Бергољо екскомуницирати из своје лажне цркве. Бергољо и његови сарадници имају зграде и хаљине, али ви имате веру. Нека вас Бог благослови и чува. Ако вам нешто затреба, само ми реците, покушаћу да помогнем“, закључио је Мел Гибсон.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.