header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мел Гибсон надбискупу Вигану: Част је бити екскомунициран од стране папе Фрање Штампај Е-пошта
уторак, 09 јул 2024

 „Бити назван расколником и екскомунициран од стране Хорхеа Бергоља је као значка части, с обзиром да је он потпуни отпадник и да вас искључује из лажне институције“, рекао је Гибсон.

Глумац и редитељ Мел Гибсон написао је писмо подршке надбискупу Карлу Марији Вигано након што је Ватикан објавио његову екскомуникацију.

Мел Гибсон је у свом писму написао да је уверен да Вигано „не би очекивао ништа мање од Хорхеа Бергоља“.

„Знам да разумете да он нема никакву моћ - тако да нисам сигуран како ће то утицати на вас у будућности. Надам се да ћете наставити да славите мису и сами примате сакраменте — заиста је част бити одбачена од лажне, модерне цркве“, написао је Гибсон.

Такође је изразио жаљење што Вигано јавно пати од ове тешке неправде.

„За мене и многе друге, Ви сте смели херој. Као и увек, тачно сте изразили суштину Фрањине нелегитимности. Истичете фундаменталне проблеме са институцијом која је засенила праву Цркву и поздрављам вашу храброст у исказивању тога, али више од тога, у одржавању верности истинској Цркви!“, рекао је амерички глумац и редитељ.

Према његовим речима, Вигано је „модерни Атанасије”: „Дубоко вас поштујем због начина на који браните Христа и Његову Цркву. Потпуно се слажем са вама да је модерна црква Другог ватиканског концила лажна црква. Зато сам саградио католичку цркву у којој богослужење врши само традиционално. Увек сте добродошли да дођете и одслужите мису тамо“, написао је Гибсон.

„Наравно, бити назван расколником и одлучен од цркве Хорхе Бергоља,, то је као знак части, с обзиром да је он потпуни отпадник и да Вас искључује из лажне институције“, сигуран је глумац и редитељ.

Такође је подсетио да „прави раскол захтева новотарије“, што Вигано није учинио, за разлику од папе.

Стога је, према Гибсону, папа тај који је расколник: „Он се већ ефективно екскомуницирао због својих многих јавних јереси“ и нема моћ да екскомуницира Вигана, јер је он (папа – Ред.) чак ни католик.

„Тако радујте се! Уз вас сам и надам се да ће и мене Бергољо екскомуницирати из своје лажне цркве. Бергољо и његови сарадници имају зграде и хаљине, али ви имате веру. Нека вас Бог благослови и чува. Ако вам нешто затреба, само ми реците, покушаћу да помогнем“, закључио је Мел Гибсон.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.