header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вигано најавио намеру да и даље служи Евхаристију за своје присталице Штампај Е-пошта
четвртак, 11 јул 2024

 Ако екскомуницирани надбискуп Вигано испуни своју намеру да настави да слави евхаристију за своје присталице које живе у бившој пустињи у близини Витерба у Италији, ризикује да буде рашчињен. Ово је изјавио прелат Виторио Гепони, наставник канонског права на Папском универзитету Антонијан, преноси CREDO.

„Јасно је да се не могу искључити озбиљније санкције за истрајно и упорно одбацивање црквеног власти и општења“, рекао је он. Прелат Гепони подсећа да је управо таква судбина задесила италијанског свештеника Алесандра Минутелу, који је избачен из презбитерија због непризнавања власти папе.

Како смо већ известили, Ватикан је 5. јула 2024. објавио latae sententiae (аутоматско изопштавање) надбискупа Вигана, указујући на његово одбијање да призна и потчини се папи Фрањи. Бивши папски нунције у Сједињеним Државама сада се суочава са најтежом казном у Католичкој цркви: забрањено му је да комуницира са верницима и забрањен му је приступ сакраментима.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.