header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Иларион Алфејев уцењује епархијско свештенство да му да подршку Штампај Е-пошта
петак, 12 јул 2024

 ОТВОРЕНО ПИСМО СВЕШТЕНСТВА МАЂАРСКЕ ЕПАРХИЈЕ У ПОДРШКУ МИТРОПОЛИТУ БУДИМПЕШТАНСКОМ И МАЂАРСКОМ ИЛАРИОНУ

Ми, свештенство будимпештанске и мађарске епархије Московске патријаршије, желимо да изразимо топлу подршку нашем управљајућем епископу митрополиту Илариону, а уједно и дубоко огорчење због прљаве клеветничке кампање коју су против њега покренули неки медији.

Митрополита Илариона познајемо дуги низ година. Од 2003. до 2009. године био је привремени администратор наше епархије и имали смо прилику да га одлично упознамо. Било нам је очигледно да је поред нас владика, који је имао један циљ – да служи у славу Божију.

За нас је веома важно да владика стално живи међу нама. Већ две године са нама је Владика Иларион. Сваке недеље служи у Успенском сабору, редовно посећује парохије епархије, комуницира са свештенством и мирјанима. Владику видимо сваки дан, волимо га, ценимо његово присуство међу нама. Захваљујући личној харизматичности и талентима епископа, наша мала епархија постала је приметна појава у духовном и културном животу Мађарске.

Дубоко нас је повредила чињеница да је 5. јула једна онлајн публикација објавила чланак на основу сведочења Георгија Сузукија, бившег митрополитског ипођакона који је опљачкао епископов стан и кога полиција тражи због овог и других злочина. Увиђајући чињеницу крађе, Сузуки покушава да се оправда клеветањем нашег епископа.

Упознавши се са његовим сведочењем, које не изазива ништа осим гађења, схватамо да преступник има саучеснике чији је циљ да дискредитују нашег светитеља (погледајте овај патос - Алфејева називају "наш светитељ" - нап. "Борба за веру"). Објава има наручени карактера. Није случајно што се појавила на дан доласка мађарског премијера Виктора Орбана у Москву.

Подстакнути нашом хришћанском савешћу, уверавамо у чистоту живота и висок морал нашег управљајућег епископа, митрополита будимпештанског и мађарског Илариона, подржавамо га и молимо све разумне и добре људе да не подлежу лажима и провокацијама.

Превод: "Борба за веру"

Извор: https://magyarortodox.hu/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.