header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Политправ": Ватикан отворено говори да је Иларион њихов човек Штампај Е-пошта
субота, 13 јул 2024
          Тако је 9. јула, ружна заштитница украјинских расколника Соња Кошкина, иронизирајући тему везе Ватикана са Москвом, поставила питање  човеку који себе назива „апостолски нунције и надбискуп” - Висвалдас Кулбокас, о хаванском сусрету патријарха и папе.
 
(На фото Сузуки се види иза леђа Илариона)

Као одговор, господин Кулбокас, из неког непознатог разлога, каже следеће дословно:

Данас ми је један човек рекао, да неки јерарси, епископи Руске православне цркве који раде ван Русије, траже прилику да оживе и обнове односе са „Светом столицом“.

Другим речима, Иларион Алфејев и даље и поред свега упорно тражи могућности да „оживи и обнови” односе Руске Цркве са Ватиканом, толико да то сигнализира свима који су спремни да га чују.

Чињеница да се управо на то мислило произилази из натписа на фотографији испод нунцијевог одговора:

„Кардинал Курт Кох поздравља митрополита волоколамског Илариона.

Sapienti sat...

Испоставило се да је Патријаршија намерно поставила „особу која жели да обнови и обнови односе“ са Ватиканом на чело комисије која је требало да разматра  Fiducia Supplicans (укидање забране истополних веза у РКЦ) и одлучити да ли ћемо прекинути односе са Римом, као што је то био случај са свим другим црквама у сличним случајевима или оставите све како јесте, одступите од стандарда „веома смо забринути“.

Тешко је замислити да кључни доносиоци одлука у Патријаршији нису знали за близак однос господина Сузукија са митрополитом. Иларион управо у периоду од децембра 2023. године када је званично одобрен документ Fiducia Supplicans.

У истом периоду десио се и тешки прогон митрополита Леонида, који је заузео отворен антиватикански став.

Умало га нису ставили под забрану служења, са овером палца из ОВЦС-а.

Као резултат тога, Иларионови људи су нас кували на тихој ватри тако професионално да су сви сматрали да је именовање бившег егзарха Африке да служи у Краснодару готово победа конзервативаца.

Затим се, милошћу Божјом, митрополит Иларион, за свој рад у корист Ватикана, налази усред великог скандала, услед чега господин Сузуки објављује личне аудио и видео записе о свом односу са митрополитом Иларионом и оптужује га за покушај завођења.

Православни Јапанац отворено изјављује пред камерама да га је митрополит Иларион терао да спава гол са њим у истом кревету.

И шта још треба да се деси да Црква земље, која је забранила ЛГБТ особе, нађе снаге да ствари назове правим именом и заустави овај хаос проватиканске 5. колоне?

Шта још треба да уради митрополит Иларион да неко узме и повеже ове очигледне тачке, и поступи по канонима, на православан начин, а не као „нека неблагонадежна држава“ трећег света?

Сам Господ је спаковао све наше ватиканске болести у један пакет под називом „Иларион Алфејев“ и открио свету шта се дешавало иза кулиса јавног деловања митрополита.

Рекло би се - узмите овај пакет, изнесите га из куће и тако једним потезом решите све проблеме.

Именовати другу комисију за Fiducia Supplicans и све везе са Ватиканом пренети на Министарство спољних послова Русије, које ће се много професионалније и без екуменизма носити са задатком спољних односа са Ватиканом.

Контакти ће остати, али само кроз канале Министарства спољних послова, које му дозвољава да са Ватиканом одлучује о свему што сматра потребним за интересе Русије.

Какво би поштовање такав корак изазвао међу свим православним хришћанима широм света! Какав бисмо понос имали у нашем црквеном руководству! Какав бисмо добар пример дали свима онима који се боре за очување Православља у својим земљама? Какав бисмо снажан прозелитистички сигнал послали оним католицима који су масовно разочарани Ватиканом!

Ово је толико low hanging fruit да чак ни не морате да улажете никакве друге напоре за мисију.

Шта чујемо уместо тога? Читамо речи „апостолског нунција“ који обавештава непријатеље Руске Цркве да је „Иларион наш“ и чини све што је могуће.

Да ли људи који одлучују у Патријаршији имају елементарну људску савест, ако су канони за њих „акробатика“?

Просто савест... осећај неке мере... осећај поштовања мишљења православне већине?

Како је могуће да толико злоупотребе нашу послушност јерархији да се 97% Цркве тако дрско приказују као идиоти пред целим светом, и мирно наставља да дозвољава  да мала група маргиналних модерниста ради такве ствари?

Зашто то радите?

 Ради вашег тајног учења о „другом крилу“, левом плућном крилу или другом точку црквеног бицикла.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.