header image
Тако се изазива вештачка глад и лажира прича о глобалном отопљавању Штампај Е-пошта
петак, 19 јул 2024

 dailymail.co.uk: Јужна Европа и даље гори на бруталној врућини, са врућим, сувим временом које доводи до пожара у Грчкој и на Балкану и до црвених упозорења широм Италије.

Грчка данас доживљава 11. узастопни дан топлотних таласа, са прогнозираном температуром до 43°Ц и пожарима који бесне широм земље, од којих је последњи јуче избио у Софику у западном региону Коринтије. Метеоролози су упозорили да ће у наредним данима бити мало предаха јер "мехур врућег ваздуха" из Африке виси над регионом до недеље.

Туристичка жаришта широм Медитерана ће се загрејати, уз упозорење о превеликој врућини у Хрватској и Шпанији, где би температуре данас могле достићи 44Ц у првом топлотном таласу у земљи овог лета.

Како се летња сезона приближава, туристи хрле на плаже широм Медитерана, очајнички желећи да се расхладе у мору усред високих температура. Али Хрватска је ове недеље забележила највишу температуру у Јадранском мору, а термометар на бови достигао је скоро 30°С у близини Дубровника, најпопуларнијег туристичког места у земљи.

Температуре у региону већ другу седмицу се крећу око 40 степени Целзијуса, а врућине су погодиле и суседну Босну и Србију. Јуче је објављено да је у босанском граду Мостару шест дана заредом температура порасла на 40°Ц.

Државна енергетска компанија Србије објавила је у уторак рекордну потрошњу електричне енергије због потребе рада клима уређаја у домовима.

У Албанији је врућина приморала владу да промени радно време државних службеника, што је некима олакшало рад од куће.

У суседној Северној Македонији у претходна 24 сата избили су десетине шумских пожара.

Један велики пожар проширио се скоро 30 километара. Ватрогасне летелице из Србије, Црне Горе, Хрватске, Румуније и Турске одазвале су се позиву земље у помоћ.

Људи су такође били приморани да напусте своје домове због шумских пожара у Бугарској.

На Сицилији је месецима падало исподпросечно падавина, а италијанска влада је прогласила ванредно стање због кризе, која је уништила усеве и исушила пашњаке.

Неколико градова широм Украјине забележило је највише температуре у историји. Суочавање са врућином посебно је изазовно у време када су велики урбани центри дуго били без струје због оштећења електроенергетских система током рата.

Према Meteo Express, ово још није граница. Генерално се очекује нагли пораст у наредним данима. Истовремено, очекује се да ће океански ваздух ускоро кренути са запада, што би потенцијално изазвало јаке олује већ у суботу увече.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 19 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.